Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Babacar megmentette a Violát, nem bírta ki a Kijev – videóval

Úgy tűnt, hogy egygólos előnyből várhatja a Dinamo Kijev a Fioretntina ellen a visszavágót, aztán Babacar egy csodás mozdulattal összehozta az egyenlítést, így inkább az olaszok örülhetnek. 

Óriási volt a küzdelem - Forrás: goal.com

Óriási volt a küzdelem – Forrás: goal.com

Dinamo Kijev – Fiorentina: 1-1 (1-0)
Helszín: Kijev, Kijevi Olimpiai Stadion
Vezette: Szymon Marciniak
G: Lens (36.) ill. Babacar (90+2.)
Kijev: Sovkovszkij – Danilo Silva, Hacseridi, Dragovic, Antunes (Vida 24.) – Sidorcsuk (Belhanda 68.), Ribalka – Jarmolenko, Bujalszikj (Csumak 80.), Lens – Teodorczyk
Fiorentina: Neto – Tomovic, Savic, Rodriguez, Alonso – Fernandez, Badelj, Valero (Aquilani 83.) – Salah, Gomez (Babacar 77.), Joaquin (Vargas 68.)
Sárga: Dragovic (44.), Sidorcsuk (65.) ill. Gomez (45+2.), Alonso (66.), Tomovic (90+4.)
Piros:

Némi tapogatózást követően a Fiorentina próbálkozott először, Joaquin valószínűsíthetően gólba tartó lövését sikerült a hazaiaknak blokkolniuk. Nem sokkal később Marcos Alonso tüzelt ígéretes helyzetből fölé, majd Gomez szerezhetett volna gólt a 18. percben, de csúnyán mellé durrantott. Az olaszok látszólag jobban akarták a győzelmet, a 26. percben Salah próbálkozását kellett Shovkovszkijnak védenie. A 32. percben egy szépen megkomponált támadás után Fernandez tekert centikkel mellé, majd a játék folyásával teljesen ellentétesen a 37. percben sikerült megszereznie a vezetést az ukránoknak Lens megpattanó lövésével, ami teljesen átverte Netot. Nem sokkal később Rybalka is megpróbálta távolról valami hasonlóban reménykedve, ezúttal nem pattant meg a labda, így a kapus üggyel-bajjal fogni tudta a lövést. A félidő végén Mati Fernandez szabadrúgása pattant a sorfalról nem sokkal fölé.

A fordulást követően Ribalka gyakorlatilag azonnal megpróbálkozott egy távoli bombával, ami nem sokkal kerülte el a kaput. Ezt követően gyűrték egymást a csapatok rendesen, rengeteg volt a blokkolt lövés, így a kapusoknak nem volt sok dolga. A következő említésre méltó eset a 74. percben történt, amikor Sovkovszkijnak kellett Salah tekerését fognia. A 77. percben már nem az ukrán kapuson múlt a dolog, Valero érkezett remekül egy bal oldali beadásra és a kapufára csúsztatott. A találkozó utolsó negyed óráját nagyon megnyomta a firenzei együttes, gyakorlatilag a kapujukhoz szegezték a Kijevet, akiknek ellentámadásra se nagyon futotta az erejükből. Amikor már úgy tűnt, hogy kihúzzák, a 92. percben Mati Fernandez beadása valahogy eljutott Babacarhoz, aki egy látványos ollózószerű mozdulattal a kapuba juttatta a labdát, és nagyon jó eredményt biztosított csapatának a visszavágóra.

https://www.youtube.com/watch?v=6w7SK76Az9Y

Tereh Balázs