Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Botlott a Mönchengladbach, nagy lehetőség előtt a Leverkusen

Gól nélküli döntetlent hozott a Bundesliga 29. fordulójának péntek esti nyitómérkőzése, a Mönchengladbach a Frakfurt otthonában bukott el nagyon fontos pontokat, s adott hatalmas lehetőséget a Leverkusen számára.  

11059620_10152832009483543_6017474539955968303_o

Frankfurt – Mönchengladbach 0-0 (0-0)
Helyszín
: Commerzbank-Aréna – 51000 néző
Vezette: Marco Fritz
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lap: Anderson (9.), Medojevic (49.), Oczipka (51.) ill. Wendt (7.), Herrmann (58.)
Kiállítás:  ill. 

Frankfurt: Trapp – Ignjovski, Madlung, Anderson, Oczipka – Aigner, Hasebe, Medojevic (Chandler 65.), Kittel, Seferovic – Valdez (Piazon 81.). Vezetőedző: Schaaf

Mönchengladbach: Sommer – Wendt, Dominguez, Brouwers, Jantschke – Johnson (Nordtveit 90+2.), Xhaka, Kramer, Herrmann (Traore 81.) – Raffael (Hazard 74.), Kruse. Vezetőedző: Favre

Rögtön egy hazai lehetőséggel kezdődött a találkozó, Seferovic kapott nagyon pontos labdát, s hagyott ki egy nagy helyzetet nem egész egy perc elteltével. Könnyen alaphangot kaphatott volna tehát a mérkőzés, ám az a bizonyos utolsó momentum hiányzott, ahogyan Meier a Bundesliga góllövőlistájának éllovasa is a hazaiak számára, ha valaki esetleg nem tudta volna, a támadó megsérült, s idén már biztosan nem látjuk. A 11. percben aztán a vendégek is megvillantak, pontosabban Herrmann, aki előbb egy könnyedebb lökettel kínálta meg Trappot, majd a kipattanóra is lecsapott, s a kapu mögötti felső szektorba vágta azt. Az első játékrész feléhez érve aztán Johnson előtt adódott lehetőség Wendt passzát követően, ám a labda keresztbe elment a kapu előtt, s kirúgás következhetett. A félidő legszebb mozzanata Sommer nevéhez fűződik, a Gladbach kapuvédője bravúrosan hárította Valdez fejesét a 35. minutumban. A felek gól nélkül vonultak az öltözőbe, hogy aztán a második játékrészben eldöntsék a három pont sorsát.

A fordulást követően kapura inaktívan kezdtek a felek, a mérkőzés kissé lagymatag formát öltött, a sárga lapok villogtak, a támadók nem annyira. A 70. percben aztán nagy ziccert rontott a Frankfurt, Valdez adott remek labdát Aigner lábára, aki egy csel után ziccerbe hozta magát, majd csúnyán a kapu mellé lőtt. A végjátékban aztán a cseréken kívül nem igazán jegyezhettünk fel semmit, a három pont sorsa pedig Thorgan Hazard lábában volt, ám ott is maradt, a belga ugyanis egy az egyben nem tudott túljárni Trapp eszén, aki olvasta a támadó gondolatait. A végelszámolásban ez a kihagyott helyzet nagyon sokat számíthat.

Egy kis számolgatás, egy kis matekozás: A Möndhengladbach üldözője a Leverkusen, mely hat mérkőzéses győzelmi szériát fut, s az eredmény tükrében hétvégén egy győzelemmel beérheti riválisát. Az ellenfél a 12 mérkőzés óta nyeretlen Hannover lesz hazai környezetben, papíron nem okozhat gondot a meccs a Gyógyszergyáriaknak, ám tudjuk, hogy milyen egy sebzett vad. A tét hatalmas, hiszen nem mindegy, hogy harmadik, vagy negyedik helyen végez egy csapat, ugyanis a dobogó legalsó foka már automatikus BL indulást ér, míg a negyedik hely csak a selejtezőre jogosít fel. Ha a Leverksuen nyer szombaton, akkor a gólkülönbség fog rangsorolni a csapatok között. Jelen állás szerint a Mönchengladbach plusz 22-nél áll, míg a Leverkusen  21-nél, ám ha nyernek, az ugye legalább plusz egy, ha nem több…! Parázs végjátékra van tehát kilátás, nézzük az utolsó öt fordulóban kire milyen mérkőzések várnak.

30. forduló:
Mönchengladbach-Wolfsburg
Köln-Leverkusen

31. forduló:
Leverkusen-Bayern München
Hertha-Mönchengladbach

32. forduló:
Mönchengladbach – Leverkusen

33. forduló:
Leverkusen-Hoffenheim
Werder Bremen-Mönchengladbach

34. forduló:
Frankfurt-Leverkusen
Mönchengladbach-Augsburg

Őszi Ádám