Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Rangadó vár a Wolfsburgra, a Hertha folytatná sorozatát – előzetes

A hétvégivel együtt immáron csak hat forduló van vissza a Bundesliga idei kiírásából, így érthetően egyre nagyobb a tét egyes csapatok számára. A mezőny alsó fele a kiesés elkerülésééért küzd, míg az élmezőnyben a nemzetközi kupaindulást érő helyekért folyik a harc. Nézzük, mire számíthatunk a hétvégén, mit hoz a 29. forduló. 

BD 2014 2015 KÉSZ

A hagyományoknak megfelelően péntek este rendezik a forduló nyitómérkőzését, a bajnoki dobogó harmadik helyén álló Möndhengladbach Frankfurtba utazik. Előbbi csapat számára fontos a győzelem, ugyanis a Leverkusen két pontra van, a tét pedig hatalmas (automatikus BL csoportkör). A Frankfurt pedig még bízhat az Európa Liga indulásban, ám Meier nélkül nagyon nehéz lesz, a góllövőlista éllovasa ugyanis kidőlt és idén már nem játszhat.

A Borussia Dortmund két vereség után a Padeborn ellenében javítana, nincsen könnyű helyzetben a sárga-fekete csapat, ugyanis Jürgen Klopp a héten bejelentette, hogy a szezon végén feláll a csapat kispadjáról. Az ellenfél pedig egy sebzett újonc, egy csapat, mely szeretne megragadni az élvonalban, ez pedig jelen pillanatban két ponton múlik. A Mönchengladbach nagy versenytársa a Leverkusen a liga legrosszabb formában lévő csapatát fogadja, a Hannover 12 mérkőzés óta nyeretlen és a kiesés szele már igen csak veri a csapat bokáját. Szalai Ádám csapata a Hoffenheim a Bayern Münchent fogadja, mely a héten megégett a BL-ben, s továbbra is kulcsemberek sorát kénytelen nélkülözni.

Dárdai Pál csapata a Hertha folytatja folytatná remek sorozatát, ehhez a Költ kellene legyőzni hazai környezetben, de egy döntetlen esetében sem lenne boldogtalan a berlini klub közönsége, hiszen minden egység a bennmaradást erősíti. A Mainz és a Freiburg egymás mellett áll a tabellán, s a kiesés mindkét csapatot fenyegeti még. A fekete-fehér egyesület egyébként remek formában van, legutóbbi három meccsén hét pontot szerzett, s ennek következtében elmozdult a kiesőzónából.

A szombati játéknapot a Stuttgart vendégjátéka zárja, a svábok az Augsburg otthonában folytathatják a bennmaradásért vívott harcot, a hazai csapat pedig nemzetközi kupaindulást érő hatodik helyét védheti.

A szokásoknak megfelelően vasárnapra két mérkőzés marad, a sort a ligautolsó, s hatalmas bajban lévő Hamburg vendégjátéka zárja Bérmában, Van der Vaart csapata tényleg az utolsó szalmaszálakban kapaszkodhat, hiszen ha az előtte álló csapatok behúznak egy-egy győzelmet, szépen lassan, lehet készülni a másodosztályra. A sort a forduló rangadója zárja, a Schalke idegenbe utazik a Wolsfburg vendége lesz, a Farkasok csütörtökön hazai pályán egy négyest kaptak a Napolitól az Europa Ligában, míg a kékek készülhettek és pihenhettek a derbire.

Péntek:
20:30 Eintracht Frankfurt – Mönchengladbach (Eurosport 2)

Szombat:
15:30 Borussia Dortmund – Paderborn
15:30 Bayer Leverkusen – Hannover 96
15:30 Hoffenheim – Bayern München
 (Eurosport 2)
15:30 Hertha BSC – 1. FC Köln
15:30 Freiburg – Mainz
18:30 Augsburg – VfB Stuttgart
 (Eurosport 2) 

Vasárnap:
15:30 Werder Bremen – Hamburger SV 
 (Eurosport 2)
17:30 Wolfsburg – Schalke 04 
 (Eurosport 2)

Őszi  Ádám