Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: A Napoli idegenben küldte padlóra a Wolfsburgot

A labdarúgó Európa Liga negyeddöntőjének első meccsén meglepetésre már idegenben eldöntötte a továbbjutás kérdését a fogadóirodáknál előzetesen esélytelenebbnek tartott Napoli a Wolfsburg vendégeként.

Hamsiknak volt oka az örömre

Hamsiknak volt oka az örömre

Európa Liga, negyeddöntő 1.mérkőzés:
Wolfsburg – Napoli 1:4 (0:2)
Helyszín:
 Vfl Wolfsburg Arena
Vezette: Antonio Mateu Lahoz (spanyol)
Wolfsburg: Benaglio – Vieirinha, Naldo, Knoche, Rodriguez – Guilavogui (Arnold 70.), Gustavo – Caliguri, De Bruyne, Schürrle (Perisic 64.), Dost (Bendtner 57.) Vezetőedző: Dieter Hecking
Napoli: Andujar – Maggio, Albiol, Britos, Ghoulam – Lopez, Inler – Callejon, Hamsik (Gabbiadini 75.), Mertens (Insigne 60.) – Higuain (Henrique 86.) Vezetőedző: Rafa Benitez
Gólszerzők: Bendtner (80.) ill. Higuain (15.), Hamsik (23.,64.), Gabbiadini (77.)
Sárga lap: Bendtner (80.) ill. –
Kiállítva: – ill. –

A találkozó előtt valamivel a hazaiak voltak az esélyesebbek, hiszen idén remekül szerepelnek, a második helyük a német bajnokságban és ezzel a BL indulásuk szinte már garantált, ott vannak a Német Kupában a négy között is, és az Európa Ligában is ellenállhatatlanul menetelnek. A vendég Napoli útja csak annyiban különbözik, hogy elég messzire (7 pontra) vannak a BL- selejtezőt érő harmadik helytől, viszont az ő EL- szereplésükre se lehet panasz. Két, a végső győzelemre is esélyes gárda csapott össze Wolfsburgban.
A találkozón az első valamire való helyzetből gól is született. Mertens parádés labdával ugratta ki Higuaint, aki kezezés gyanúsan vette át a labdát, de a síp néma maradt, és ha már nem fújt a spori köszönte szépen és a léc alá vágta a labdát (0:1). Az újabb találatra sem kellett sokat várni, Higuain ezúttal előkészítőként jeleskedett. A befejező szerepét ezúttal a csapatkapitány, Hamsik vállalta magára (0:2). A mezőnyben kezdte átvenni az irányítást a hazai gárda, ám ez komoly helyzeteket így sem eredményezett, a legnagyobb lehetőség Schürrle előtt adódott, akinek a lövését Andujarnak sikerült a lécre tolnia. Valószínűleg a hazai szimpatizánsok nem ilyen kezdésről álmodtak, ám még korántsem volt vége a hányattatásaiknak.
A második játékrész egy Benaglio védéssel kezdődött, de az újabb nápolyi találatot ő sem tudta megakadályozni. Guilavogui eladott labdája után Callejon volt önzetlen, és második gólját rúgatta meg Hamsikkal (0:3), padlón a hazaiak! Guilavogui később javíthatott volna, de Andujar újra a helyén volt, majd jött a kegyelemdöfés. A csereként beállt Insigne beadását a két perccel korábban szintén a padról beszálló Gabbiadini fejelte be (0:4). Három minutummal később összejött a szépítés a hazaiaknak Bendtner révén (0:4), viszont az újabb gól Gabbiadini lábában maradt, akinek lövését a léc hárította, de valószínűleg emiatt nem szomorkodtak a vendégek, akik meglepetésre hatalmas zakót mértek a Farkasokra, és minden bizonnyal készülhetnek az Európa Liga elődöntőjére.


All Goals | Wolfsburg 1-4 SSC Napoli 16.04.2015 HD by EuropeanLeagueLiveGoal

Munkácsi Ádám