Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: A visszavágóra hagyta a döntést a Brugge és a Dnipro

Az Európa Liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén unalmas 0-0-át játszott a Brugge és a Dnipro. A hazaiaktól sokkal többet várt mindenki, a vendégek részéről nagyjából erre lehetett számítani.

clubbrugge.be

clubbrugge.be

EURÓPA LIGA
NEGYEDDÖNTŐ 
ODAVÁGÓ

Brugge – Dnipro 0-0 (0-0)
Helyszín: Jan Breydel Stadion. Vezette: Damir Skomina
G: – ill. –
Sárga Lap: Vormer (60′), De Bock (61′) ill. V. Fedorchuk (35′), Matos (56′), Cheberyachko (57′)

Brugge: Ryan – De Fauw, Simons, Mechele, De Bock – Silva, Vormer, Vazquez – Refaelov (Coopman 89′), Oulare (de Sutter 72′), Izquierdo (Dierckx 78′). Vezetőedző: M. Preud’homme

Dnipro: Boyko – Fedeckyj, Douglas, Cheberyachko, Matos – Luchkevych (Gama 80′), Kankava, Fedorchuk, Konopljanka, Rotan (Bezus 89′) – Kalinic (Seleznyov 78′). Vezetőedző: M. Markevich

Két hasonló játékerőt képviselő csapat, így mindkét mérkőzésen nagyon szoros eredmény várható. A Brugge a Besiktast, a Dnipro pedig az Ajaxot búcsúztatta, azaz mind a két gárda egy esélyesebb csapatot ejtett ki. Az első játékrész leginkább a harcról szólt, mindkét fél szabálytalanságokkal tarkította a mérkőzést. Az első komolyabb lehetőségig a 27. percig kellett várni, Jose Izquierdo kap remek labdát a kapu előterében, de lövését a kapus hárítani tudja. A félidő végére a Dnipronak is akadt egy ígéretes helyzete, de Kalinic fölé fejel a szögletet követően. Eddig talán a hazaiak presszionáltak egy kicsit jobban, de nem jött össze egyik csapatnak sem a gól, így az első félidőben, ami leginkább a szabálytalanságokról és a szögletekről szólt, jogos döntetlennel zárul.

A második játékrész egyből egy veszélyes helyzettel kezdődik. Victor Vazquez szögletét követően De Fauw tud fejelni, de pár centivel elkerülte a kaput a labda. Ezután ismét a mezőnyharc volt a legjellemzőbb és a sok-sok szabálytalanság, az is a vendégek részéről, de ezt betudhatjuk a keleti országok habitusának. Mindkét gárda kapott gól nélkül akarta megúszni a találkozót, de a Bruggetől több kellett volna hazai pályán, hiszen Ukrajnában irdatlan kemény mérkőzés vár majd rájuk. A 77. percben feljegyezhettünk egy helyzetet is a sok szabálytalanság és sárga mellé. A Dnipro vezetett végig egy támadást, majd az akció végén Ruslan Rotan fejelt veszélyesen kapura egy beadást követően, de Ryan kapus bravúrral védeni tudott. Öt perccel a rendes játékidő lejárta előtt Knopljanka okozott egy kis kellemetlenséget a hazai hálóőrnek, de az ukrán szélső lövését az ausztrál kapus szögletre tudja ütni. Igazságos 0-0 született, mert egyik csapat sem mutatott szinte semmit, amit a belga csapatra nézve rossz, igaz annyi az előnyükre válik, hogy nem kaptak gólt hazai pályán. A visszavágó ennél csak jobb lehet.

Szajevics Patrik