Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Ismét Barca rangadó, a Real bizakodhat – beharangozó

A 32. fordulóval folytatódik a spanyol bajnokság, és a múlt héthez hasonlóan ezúttal is az éllovas Barcelona néz a legkomolyabb kihívás elé az élmezőnyből.

laliga1

Pénteken a Levante nyitja a sort hazai pályán, nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy valamiképp elmozduljanak a kiesőzónából. Ehhez mindenképpen győzni kell, még a náluk erősebbnek tűnő Espanyol ellenében is.

Szombaton egyből rangadóval indul a nap: Barca-Valencia. A Barca remekül játszott hét közben a PSG ellen, egy hete a Sevilla megviccelte őket, és 2-0-ás állásról visszajött. Az akkor elveszített 2 pont még sokba kerülhet  végelszámolásnál, most viszont nincs idejük ezen agyalni: a Valencia ellen ugyanezt nem engedhetik meg maguknak. A Valencia egyébként negyedik a tabellán, és csak egy pontra vannak a már dobogós Atleticótól, így számukra is nagyon fontos lenne a győzelem. Az említett Atletico Madrid a Deportivo La Coruna otthonába látogat. A madridiak döntetleneztek a Malaga otthonában, de egyébként jó ideje nem találtak legyőzőre, kedden pedig 0-0-t játszottak a Reallal. A Depornak már nem megy ilyen jól: hetek óta nem tudtak nyerni, és hátrafelé is figyelniük kell, mert a kiesés réme fenyegeti őket is. A második helyen álló Real Madrid a Malagát fogadja. A Malaga tehát az Atletico ellen összehozott egy pontot, a Bernabeuban viszont legalább olyan nehéz lesz ez a bravúr mint egy hete volt. A Malaga négy meccs óta nem nyert, a Real viszont a Clasicón elszenvedett vereség óta szárnyal: három győzelem, ezeken 14-1-es gólkülönbséggel. Nehéz lenne egyértelmű esélyest találni a Bilbao-Getafe párosításban. Talán a hazai pálya egy picit a Bilbao felé billenti a mérleg nyelvét, de apróságok dönthetnek a későesti mérkőzésen. A baszkok három meccs óta nem nyertek – igaz nehéz is volt a sorolásuk – , az Espanyol viszont előző két alkalommal bravúros sikert aratott, előtte pedig több döntetlent is felmutatott: szoros meccsvárható.

Vasárnap a Rayo otthonába látogat az Almeria, amely múlt héten 3-0-ra győzött és csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg a már kieső helyen tanyázó Levantét. A Rayo most épp nincs bomba formában, így nem is esélytelenek: a vallecasiak előbb e Real Madridtól kaptak ki, de jó játékkal, viszont legutóbb 6-1-re kikaptak a Celtától, pedig még ők vezettek. A Granada nagyon közel a kieséshez, és egy újabb zakóval szinte bizonyossá válhat, hogy a Cordoba mellett ők is búcsúzhatnak (matematikailag még a Cordoba sem biztos) az élvonaltól. A Sevilla csütörtökön az EL-ben volt érdekelt, így maximum csak a fáradtság állhat az útjukba. A Villarreal kimászhat a gödörből, és még egy lépéssel lejjebb sodorhatja az utolsó helyezett Cordobát. A sárgák már letehetnek az ötödik helyről, viszont még nem biztosított a hatodik helyezés sem – javítaniuk kell az elmúlt hetek csúfos teljesítményén, és hosszú idő után ismét győzni kell. Az Eibar egy sikerrel gyakorlatilag bent maradna – ehhez viszont a Celta Vigónak is lesz egy-két szava. A Celta 6-1-re verte a Rayót legutóbb, a 19 éves Santi Mina egymaga négyet vágott. Ha ennyire pörög a Vigo, nehéz lesz őket megállítani.

Hétfőn pedig a zárás: Elche-Real Sociedad. Az Elche egy sikerrel szintén nagy lépést tenne a bentmaradás felé, ahogy ez a Cordoba ellen sikerült is az előző fordulóban, a Sociedad viszont keményebb dió. A baszkok sok nehézség után nagy nehezen megtalálták a helyüket a középmezőnyben, ahol nagy harcban vannak ellenfeleikkel: egy diadal több helyes előrelépést is jelenthet számukra a táblázaton.

Péntek
20:45 Levante – Espanyol (Sport 2)

Szombat
16:00 Barcelona – Valencia (Sport 2)
18:00 Deportivo La Coruna – Atletico Madrid (Sport 2)
20:00 Real Madrid – Malaga (Sport 2)
22:00 Athletic Bilbao – Getafe

Vasárnap
12:00 Rayo Vallecano – Almeria 
17:00 Granada – Sevilla
19:00 Villarreal – Cordoba (Sport 1)
21:00 Eibar – Celta Vigo (Sport 1)

Hétfő
20:45 Elche – Real Sociedad

Baranyai Balázs