Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NBI: A Haladásnak ezúttal a Fradi ellen kellene helytállni

A hétvégén folytatódik az NBI küzdelme, a Fradira és a Videotonra nem vár könnyű mérkőzés, előbbi a Haladáshoz, utóbbi a Diósgyőrhöz látogat.

Komanék a Vidit látják vendégül

Komanék a Vidit látják vendégül

A forduló a Kecskemét nyíregyházi vendégjátékával kezdődik. A hazaiak Győrből hozták el bravúrosan a három pontot, a vendégeknek pedig otthon szakadt meg a veretlenségi szériájuk a Debrecen ellen. A nyírségiek még mindig nem dőlhetnek hátra a bennmaradást illetően, a kecskemétiek viszont a jó tavaszi rajttal ezt hamar bebiztosították. Ebből is kivehető, hogy a három pont a Szparinak fontosabb, de egy pillanatig sem szabad leírni a vendégeket, akik szintén szeretnék bizonyítani, hogy a múlt heti vereség csak egy kisiklás volt részükről.

Szombat kora délután az MTK látja vendégül a Győrt a Bozsik-stadionban. Az MTK a dunaújvárosi pontvesztéssel lecsúszott a harmadik helyre, és vészesen közelít a Loki is hozzájuk (4 egységre vannak a hajdúságiak), így mindenképp otthon kéne tartaniuk a pontokat,  a Győrnél viszont teljes a káosz, fizetést már nem kapnak a játékosok, messze vannak a dobogótól és a kieső helyektől is, így csak a saját becsületükért, és a klubért hajthatnak Miriuta tanítványai.

A múlt héten hetest kapó Haladás az örökrangadót nyerő Fradit fogadja. A hazaiak a tavaszt jól kezdték, ám újra visszaesni látszanak, a vendégek viszont továbbra is szárnyalnak, egy nyíregyházi 0:0-át leszámítva az összes idei tétmeccsüket bezsebelték. A találkozó esélyesei ezúttal is a fővárosi zöld-fehérek, pláne úgy, hogy a hazaiaknál nem ülhet a kispadra az eltiltott Szentes Lázár, illetve nem bevethető a kiállított Leandro Martinez sem. A vendégek önbizalomtól duzzadva érkeznek a Rohonci útra, meglepetés lenne a hazai pontszerzés.

A bajnoki helyezéseket figyelembe véve a legkomolyabb rangadót Debrecenben vívják. A Loki vendége a Paks lesz ezúttal. A Paks mindösszesen két pontra van a 4.helyezett hajdúságiaktól, és 6-ra a 3. MTK-tól, így még semmi sincs lefutva, ami az Európa Liga indulás helyezéseit illeti. A döntetlen egyik csapat számára sem jó, csak a győzelem elfogadható, így egy élvezetes mérkőzés kerekedhet ki az összecsapásból.

A sereghajtó Dunaújváros a Puskás Akadémiát látja vendégül. A vendégek a múlt héten már legyőzték a szintén kieső helyen álló Pápát, és ezzel a céllal utaztak újvárosba is. A hazaiak az MTK ellen tartottak otthon egy pontot, ami jó alapnak tekinthető, azonban ha komolyan gondolják a bennmaradást, akkor nyerniük kell, nem elég az újabb egy egység. Ennek segítségére lehet a visszatérő Nikházi, aki jó formában játszik a szezonban, ám egyedül egyelőre kevésnek bizonyul.

Kiesési rangadóra kerül sor Pécsett, ahová a Budapest Honvéd látogat. Robert Jarni fiai jól kezdtek, ám fokozatosan estek vissza, mind teljesítményben-, mind eredményben, a Honvéd viszont most mutat javuló tendenciát, mert a Haladás idegenbeli legyőzése után a Diósgyőr ellen is pontot szereztek.  A két csapat azonos pontszámmal áll (18-18), csakúgy mint a már kieső helyen álló Pápa, így életbevágó a három pont megszerzése mindkét együttesnek, reméljük a találkozó eme fontossága a pályán mutatott teljesítményekben is visszaköszön.

Vasárnap kora délután a toronymagasan listavezető Videoton vendégeskedik Diósgyőrben. Ez akár a forduló rangadója címet is kaphatta volna, ha nem úgy játszana a Diósgyőr tavasszal, ahogy. Tomiszlav Szivics tanítványai még nyeretlenek tavasszal, és nem is érdemes nagyobb összegben arra fogadni, hogy ez a Videoton ellen fog megszakadni. A vendégek parádés formában vannak, mindent elmond az előző fordulóban lőtt hetes a Halinak, illetve a 23 találkozón kapott 8 gól is árulkodó a csapatról. A hazaiakról mindez nem mondható el, a tavaszi folytatás előtt még 3.helyen álló borsodiak dobogóban reménykedtek, ám ez már olyannyira elúszott, hogy a 6.hely megtartásáért is “kaparniuk kell” Komanéknak.

A forduló zárómérkőzésén a Megyeri úton fogadja az Újpest a Pápa együttesét. A hazaiak elbukták a Fradi elleni örökrangadót, előtte a Vidi elleni hétközi kupameccset. Ezekben közös a sok kihagyott helyzet és a nulla lőtt gól. Vignjevic csapata óriási góliszonnyal küzd, akárhogy forgatja a csapatát, csak nem akar összejönni semmi, és valószínűleg ezen az együttes legjobbjának, Suljicnak az eltiltása sem fog segíteni. A Pápa az elmúlt négy fordulóban szintén nulla gólt szerzett és ehhez egy pont párosult, ennél mindenképpen többre lesz szükség, ha el akarnak kerülni a kieső helyről.

Péntek:
Nyíregyháza – Kecskemét 19:00 (Duna TV)
Szombat:
MTK – Győr 14:00 (Duna TV)
Haladás – FTC 16:00 (Sport 1)
Pécs – Honvéd 18:30
Dunaújváros – Puskás Akadémia 18:30
Debrecen – Paks 18:30 (Sport 1)
Vasárnap: 
Diósgyőr – Videoton 14:00 (Duna World)
Újpest – Pápa 18:30 (Sport 2)

Munkácsi Ádám