Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NBI: Kétes büntetővel mentett pontot a Nyíregyháza

A forduló nyitómeccsén a Kecskemét hamar vezetéshez jutott, majd a hazaiak sorra dolgozták ki a helyzeteiket, de csak a hajrában sikerült egyenlíteni egy véleményes büntetővel.

 

Bekő Balázs nem értett egyet a büntető jogosságával

Bekő Balázs nem értett egyet a büntető jogosságával

Nyíregyháza – Kecskemét 1:1 (0:1)
Helyszín: Nyíregyháza
Vezette: Farkas
Nyíregyháza:
Balogh – Fodor, Kovacevic, Ivanovs, Törtei (Arziani a szünetben) – Zofcak, Kostic, Halenar, Pekár, Rezes – Seydi (Darcimelija a szünetben)
Kecskemét:
Tujvel – Lovric, Skopljak, Karan, Laczkó – Radoja, Vukasovic, Eninful (Gyagya 54.), Kitl – Bebeto (Fótyik 89.), Novák (Savic 59.)
Gólszerzők: Pekár 11-es (88.) ill. Novák (12.)
Sárga lap: Fodor (30.), Rezes (58.), Arziani (71.) ill. Lovric (15.), Laczkó (87.)
Kiállítva: – ill. –

A csapatokat a szakadó eső miatt nehéz talaj fogadta, ennek a levét Balogh kapus itta meg a találkozó elején. Novák fordult le védőjéről, Balogh már indult volna kifelé de megcsúszott, ezt remekül észlelte a fiatal csatár és köszönte a lehetőséget, a rövid alsóba gurított (0:1). Nem sokkal később Pekár szabadrúgását tolta ki a léc alól Tujvel, majd Bebeto mutatott be szép cselsorozatot, melynek a végét elönzőzte, így maradt az egygólos vendégfór. Rengeteg pontatlanság jellemezte a játékot, mely a felázott talajnak volt nagyban köszönhető.
Félidőben kettőt is cserélt Mátyus János, a hazaiak pedig kezdték átvenni az irányítást. Jöttek sorra a lövések, a játékosok bátran próbálkoztak a vizes pályán, ám Tujvel mindig a helyén volt. Teljesen felborult a pálya, a hazaiak szinte egykapuztak, és nem is bírták ki a nyomást a vendégek. Igaz ehhez kellett egy könnyű síppal befújt büntető is, Kostic esett hanyatt Laczkó szorításában, Farkas játékvezető pedig a 11-es pontra mutatott. A végrehajtó Pekár volt, aki higgadtan értékesítette a lehetőséget, a bal alsóba gurítva (1:1). A hosszabbításban még egy nagyot védett Tujvel, így azt a büntetőt leszámítva ő volt a meccs legjobbja, hozzásegítve egy ponthoz csapatát.

Munkácsi Ádám