Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Özil: „Most vagyok a legjobb”

A német válogatott Mesut Özil már lassan két teljes szezont tudhat maga mögött, az Arsenal csapatánál. Ugyan sok kritika éri a korábbi Real focistát, ám saját elmondása szerint jó formában van, és jól is érzi magát.

walltra.com

walltra.com

Komoly meglepetést okozott, hogy Carlo Ancelotti, és Florentino Pérez lemondott a Real Madridnál Özilről, akiért 2013 augusztusában 50 millió eurót adott, az Arsenal. A londoni csapathoz érkezett középpályás esetében azóta is gyakran felhánytorgatott dolog, hogy hatalmas vételára ellenére közel sem tett le még túl sokat az asztalra.

A világbajnok játékos ugyan idén egy komoly térdszalag-sérülés miatt elég sokat is kihagyni kényszerült, mégis alapembernek számít, és ha jól játszik, szinte kivétel nélkül nyernek az „Ágyúsok”. Ez persze lelkesíti Özilt, akit mégis sok kritika ér, ám érezhetően igazi profi a hozzáállása:
„Ebben a pillanatban elégedett vagyok a játékommal. Úgy érzem, hogy most vagyok a legjobb labdarúgó, mióta csatlakoztam az Arsenalhoz. Kimerült voltam, a szezon kezdetén. 16 évesen kezdtem el a professzionális labdarúgást, és még nem szenvedtem túl sok súlyos sérülést. Küzdök a testemmel, ebben az idényben. A sérülés a javamra vált, mert időt adott nekem, hogy visszaszerezzem az önértékelésem. Itt a futball sokkal több a fizikai játéknál, a tempó is gyorsabb, és alkalmazkodni kell a meccsekhez. Már sokkal keményebben dolgozok, és változtatok a játékomon, ha kell. Még mindig extra gyakorlatokat végzek edzés után.” – nyilatkozott az Arsenal csillaga, a Sport Magazine-nek.

Balogh József