Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: A helyszín a szentély, jönnek az elődöntők – előzetes

Mindössze négy csapat maradt versenyben az idei FA-kupában, tehát jöhetnek az elődöntők, Anglia szentélyéből a Wembley stadionból. A három Premier Ligás csapat mellett, egy másodosztályú gárda is odaérhet a csúcsra. 

 

Forrás: bbc.co.uk Meglesz Wenger 6. FA kupa győzelme?

Forrás: bbc.co.uk
Meglesz Wenger 6. FA kupa győzelme?

A kupa főszereplői az Arsenal, a Liverpool, az Aston Villa és a Reading quartettje, ők azok akik még felemelhetik idén az FA kupát. Nézzük ki milyen eséllyel veti bele magát a csatározásokba.

A legnagyobb figyelem az Arsenalt kíséri, a londoniak tavaly ezzel a kupával zárták le 8 évig tartó kupa nélküli sorozatukat, az idei évben pedig még lehetőségük van megvédeni a címet, ami eddig még nem sok csapatnak sikerült. Ehhez nem is ők kapták meg a legnehezebb feladatot, ellenfelük ugyanis az egyetlen alsóbb ligás csapat a Reading együttese lesz. Steve Clarke csapata az előző fordulóban megismételt meccsen búcsúztatta az óriásölő Burnley csapatát. A “Royals” a bajnokságban 6 mérkőzés óta nyeretlen, úgyhogy nem a legjobbkor jön számukra ez a találkozó, de tudjuk, hogy a kupa teljesen más. Egy biztos nem ők a párharc esélyesei, hanem sokkal inkább Arsene Wenger alakulata, akik a negyeddöntőben a Manchester Unitedet tudták búcsúztatni, méghozzá az Old Traffordon. Az “Ágyúsok” menedzsere igazi FA kupa specialista, ez lehet a 6. alkalom, hogy ő és a legénysége magasba emelheti Anglia legbecsesebb trófeáját. Tavaly emlékezetes hosszabbításos csatában tudták legyőzni a Hull City együttesét. Az esélyesség ellenére azonban nem szabad lebecsülni az ellenfelet, de ez pontosan tudja a francia mester is. Az előzetes hírek szerint, ha nagyon nem is, némi változás lesz a londoniaknál a keretben. A bombaformában védő Ospina kapus helyett az elfeledett lengyel Szczesny fog állni a kapuban, valamint visszatérhet, Diaby, Wilshere és Debuchy is a keretbe. A két csapat legutóbb még 2013-ban találkozott egymással, akkor bajnoki mérkőzésen, amin az Arsenal 4-1-el küldte haza a Readinget az Emiratesből, ezen az eredményen most sem lepődne meg túlzottan senki, de várjuk ki a végét.

A másik elődöntő tűnik a kiélezettebb csatának, itt ugyanis az Aston Villa és a Liverpool együttese találkozik. A Villa egy esetleg FA kupa győzelemmel feledtethetné a szurkolókkal az elég pocsékra sikerült szezont. Tim Sherwood csapata az előző fordulóban a West Brom intézte el 2-0-val. A másik oldalon is egy kupagyőzelem lenne a legnagyobb öröm, ugyanis a Liverpool szezonja se úgy sikerült ahogy azt eltervezték a szezon előtt. A “Vörösök” a Blackburnt győzték le az előző fordulóban megismételt találkozón. Brendan Rodgers együttese az előzetes hírek szerint újra hadba vetheti Daniel Sturridgeot, de még mindig nem számíthat az eltiltott Martin Skrtelre és a kapitány Steven Gerrardra, így nem lesz egyszerű dolga. A másik oldalon sincs minden a legnagyobb rendben, kérdés, hogy Gabriel Agbonlahor a Villa egyik legjobb játékosa tudja-e vállalni a játékot, minden bizonnyal óriási szüksége lenne rá csapatának. A Liverpool legutóbb 2005-2006-os szezonban emelhette magasba a trófeát, tehát az Anfielden is ki vannak már éhezve egy újabb győzelemre, bár ahhoz még ezen a meccsen kívül egyet meg kell nyerni.

Az FA kupa elődöntőinek párosításai:

Szombat:

18:20 Arsenal-Reading

Vasárnap:

16:00 Aston Villa – Liverpool

Herczeg Zsolt