Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Győzelmével tapad a Tottenham a Southamptonra!

A londoni Tottenham még nem tett le a jövő évi európai kupaszereplésről, és ezért a pocsék formában lévő Newcastle otthonában tehetett meg egy újabb hatalmas lépést.

Kép forrása: tottenhotspur.com Harry Kane ismét betalált, immár 20 gólos.

Kép forrása: tottenhotspur.com
Harry Kane ismét betalált, immár 20 gólos.

Newcastle-Tottenham Hotspur 1-3 (0-1)
Newcastle, St. James’s Park, 47.427 néző. Vezette: Kevin Friend.
NU: Krul – Janmaat, Coloccini, Williamson, Anita (Armstrong 75.) – Abeid (Obertan 46.), R.Taylor, Colback – Gouffran (Ameobi 46.), Perez, Cabella.
Tottenham: Vorm – Dier, Fazio, Vertonghen, Rose (Davies 82.) – Bentaleb, Paulinho (Mason 88.), Chadli (Dembele 78.), Eriksen, Lamela – Kane.
Gólszerzők: Colback (46.) ill. Chadli (30.), Eriksen (53.), Kane (90+1.)
Sárga lap: Colback (40.), Cabella (63.) ill. Paulinho (42.), Lamela (45.), Vertonghen (62.), Bentaleb (88.)

A két csapat nem esett azonnal egymásnak, lassan bontakoztak ki az első támadások. A vendég londoniak számára volt értékesebb és fontosabb a találkozó, ez látszott a hozzáállásukon is, míg a NU mintha belenyugodott volna abba, hogy Alan Pardew távozása után, csak a túlélésről lehet szó a “Szarkáknál”. Bár nem volt sok komoly helyzet, egy távoli lövéssel sikerült a Spursnek megszerezni a vezetést, ami ki is tartott a szünetig. Ám fordulás után azonnal jött a válasz, csakúgy mint néhány hónappal ezelőtt Londonban, másodpercek alatt megvolt az egyenlítés. De most nem engedte ki a kezéből a meccset Mauricio Pocchettino csapata, és az 53. percben már újra vezettek majd a végén Harry Kane góljával bebiztosították a győzelmüket. Egy meccsel kevesebbet játszva tapad a hatodik helyezett Southamptonra a Spurs és ha behúzza elmaradt meccsét a “Sarkantyús” alakulat, akkor már lélekben készülhetnek is az Európa-ligára. A Newcastle-nél pedig alighanem már alig várják az új idényt, és az új menedzser érkezését…

Demmel László