Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jet-Sol Liga: Kiütéses Fradi és MTK-siker, Újpesti pontszerzés

A két élcsapat egyaránt gálával zárta a rájátszás második körét, de a Viktória is fél tucattal terhelte meg a Szeged hálóját.

fotó: Facebook.com/MTKCSAJOK

fotó: Facebook.com/MTKCSAJOK

A már bajnoki döntős MTK igencsak tartalékos összeállításban látogatott Dorogra szombaton, és aratott kiütéses diadalt. Szőcs Réka, Pádár Anita, Gál Tímea, Kaján Zsanett, Tell Zsófia, Papp Dóra sem lépett pályára. Impozáns névsor, de a kék-fehéreket dicséri, hogy így is végig összeszedetten futballozott Medgyes Péter csapata, amely két újoncot is avatott az egyaránt tizenhét esztendős Horváth Luca és Gősi Natália személyében, míg a Dorog újabb kulcsemberét veszítette el Tatai Krisztina személyében, aki bokasérülést szenvedet az összecsapáson, a védő mellett Vadas Nikolett és Tóth Barbara is sérülten vállalta a játékot. Az MTK góljait a triplázó Méry Rita, Nagy Lilla, Diószegi Fanni és a duplázó Herczeg Andrea szerezte, a dorogiak szépítő találatát az alapszak utolsó körében mesterhármasig jutó Fogl Katalin lőtte, ezzel pedig eldőlt, hogy idén a Ferencváros lesz a legveszélyesebb a kék-fehérekre, akik a következő körben éppen a jelenlegi trónkövetelővel játszanak.

fotó: Jakab Tamás

fotó: Jakab Tamás

Dörnyei Balázs csapata magabiztos futballal múlták felül a legutóbbi ezüstérmes Astrát. Pedig sokáig tartotta magát Dombó János alakulata, így aztán lövésig is eljutottak a csepeliek, akik legutóbb némi meglepetésre legyőzték a Fradit. Ezúttal azonban nem mindig sikerült megállítani az elmúlt hetekben góllövő cipőjét megtaláló Szabó Viktóriát, aki előbb Kovácsba lőtt, majd Mosdóczi lövését fogta meg a válogatott kapus. Azonban félóra elteltével már nem irgalmazott a Fradi. Jobb oldali szöglet után Fenyvesi belsőzte be a vezető gólt, majd a Kovácsról kipattanót vágta be Szabó Viktória. Sorozatban a harmadik meccsén immár az ötödik gólját szerezte a zöldek 18-asa. A szünetben tehát mindössze kétgólos differencia volt az együttesek között, ám fordulás után beindultak a hazaiak, akik előbb Orji növelte háromgólosra a különbséget, majd Mosdóczi Evelin, Bognár Enikő, és Fenyvesi Evelin is meglőtte a maga gólját, így téve kiütésessé a hazai sikert. Ezzel pedig nem tévedünk nagyot, ha kijelentjük, az MTK és a Fradi vívja majd a bajnoki finálét, a csepelieknek, és a Dorognak marad a bronzcsata.

Dorogi Diófa – MTK 1-7 (0-4)
Dorog, 100 néző, vezette: Széplábi Gábor (Szántó Ruben, Kunstár Péter)
Dorog: Farkas K. – Papp P., Tóth B., Tatai (Cseh K., 43.), Pinczi – Gőbölös, Tenczel, Benkő, Vadas – Nagy Á., Fogl
MTK: Varga L. – Szabó Zs., Vesszős, Demeter, Nagy A. – Hummel-Smuczer (Csányi D., 51.) – Nagy L. (Horváth L., 85.), Herczeg A. (Gősi N., 84.), Palkovics, Diószegi – Méry
g.: Fogl (68.) ill.: Herczeg A. (7., 18.), Nagy L. (12.), Méry (45., 64., 83.), Diószegi (77.)
s.: Nagy Á. (45.), Benkő M. (86.), Fogl (86.) ill.: Méry (70.)

Ferencváros – Astra 6-0 (2-0)
Népliget, 70 néző, vezette: Bartkó Eszter (Vad Anita, Gyöngy Krisztina)
Ferencváros: Samu A. – Madarassy, Benak (Viczai, 69.), Zlidnis, Szabó D. – Bognár E., Fenyvesi E. – Mosdóczi (Nagypál F., 69.), Horváth B. (Horváth Zs., 69.), Szabó V. – Orji
Astra: Kovács K. – Megyes, Vidács, Molnár J., Godvár, Kakuszi – Dikanová, Szabó B., Gyöngyösi A. (Pavlik J., 55.) – Sukovic (Mercz D., 55.), Telek-Sümegi
g.: Fenyvesi E. (32., 62.), Szabó V. (33.), Orji (49.), Mosdóczi (53.), Bognár E. (76.)
s.: Fenyvesi E. (14.)

fotó: vaol.hu

fotó: vaol.hu

Ami az alsóházat illeti, a Femina egy meccsel kevesebbet játszott, így vasárnapi sikerével a Viktória megelőzte a rákospalotai együttest. Herczku István együttese szombaton délben döntetlent játszott az Újpesttel, míg a szombathelyiek fél tucat góllal terhelték meg a Szeged hálóját. A palotaiak és a vasiak szerda kora este éppen egymás ellen játszanak a Budai II. stadionban, és amennyiben a vasiak újabb három pontot szereznek, némi előnyt kovácsolnak a Feminával szemben. A piros-fehérek odahaza fogadták az Újpestet, és az első félidő végén megszerzett vezetését egészen a hajráig őrizte a palotai alakulat, ám az Újpest egyenlíteni tudott. A krónikához tartozik, hogy a hosszú idő után pályára lépő Tasnádi Ritát kiállították. A Viktória viszont könnyed ujjgyakorlatra készült a Szeged ellen, és a szombathelyi szurkolóknak nem is kellett csalódniuk, kedvenceik ugyanis magabiztosan futballozva győzték le hat góllal a sereghajtót, amely immár csak bravúrokkal kerülheti el az egyenes ági kiesést. Bánfalvi Attila csapata a szünetre Manhart duplájával mehetett előnnyel, míg fordulás után Dénes Dorottya, Manhart, Siklér Kinga és Magyarics Zoé iratkozott fel a góllövőlistára.

Femina – Újpest 1-1 (1-0)
Budai II. stadion, 70 néző, vezette: Landeszmann László (Puskás Gabriella, Somogyi Sára)
Femina: Molnár E. – Bernhardt Bernadett, Gyöngyösi R., Szeitl, Beke, Lengyel A. (Laky A., a szünetben) – Hegyi Sz., Burján, Török K., Jakus M. (Boda Dzs., 68.) – Bernhardt Barbara (Tasnádi R., 78.)
Újpest: Bíró B. – Durkó Z. (Olasz L., 60.), Nagy Sz., Kiss F. – Ács N., Szennai, Dohány (Kiss K., 71.), Vígh R. – Várkonyi (Mogyorósi, 80.), Mátyás N., Popovics D.
g.: Berhardt Ba. (38.) ill.: Szennai A. (82.)
s.: Lengyel A. (29.) ill.: Várkonyi (77.)
kiállítva: Tasnádi (90+3.)

Viktória – Szeged 6-0 (2-0)
Szombathely, 60 néző, vezette: Kovács Balázs (Bejczi Antal, Tóth Máté)
Viktória: Dömsödi P. – Kun B., Harsányi, Manhart, Balogh H. – Szakonyi, Dénes D. (Kiss Zs., 58.), Ferencsik, Csidei K. (Siklér K., a szünetben) – Magyarics, magyar V.
Szeged: Hodzic (Földesi, 56.) – Harcel, Nagy Dzs., Mesterházi Cs., Lévai – Szalai Á. – Varga Zs., Szil T., Dudás D., Papp D. – Bartha
g.: Manhart (35., 43., 85.), Dénes D. (50.), Siklér K. (81.), Magyarics (86.)

A bajnokság állása:
Felsőház:

H Csapat M Gy D V Gólok Gk P
1 MTK 16 16 62-7 +55 48
2 Ferencváros 16 13 3 65-14 +51 39
3 Astra 16 9 2 5 29-21 +8 29
4 Dorog 16 7 9 34-46 -12 21

Alsóház:

H Csapat M Gy D V Gólok Gk P
1 Viktória 15 5 1 9 32-32 0 16
2 Femina 15 3 6 6 16-28 -12 15
3 Újpest 16 2 3 11 14-42 -28 9
4 Szeged 16 1 2 13 6-68 -62 5

A góllövőlista élmezőnye:
25 gólos: Pádár Anita (MTK)
16 gólos: Mosdóczi Evelin (Ferencváros)
13 gólos: Telek-Sümegi Éva (Astra)
12 gólos: Nagy Lilla (MTK)
10 gólos: Ujvári Izabella (Dorog), Szabó Viktória (Ferencváros)
9 gólos: Méry Rita (MTK)
8 gólos: Zágor Bernadett (Ferencváros), Szakonyi Emese (Viktória)
7 gólos: Heike Manhart (Viktória)
6 gólos: Dénes Dorottya (Viktória)

Gavalovits Sándor