Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kiárusítás! – Hat játékosától megválhat a Manchester City

Nagy a baj a Manchester City háza táján, legalábbis a türelmetlen tulajdonos katasztrófaként éli meg, hogy csapata nem tudta megvédeni bajnoki címét, a csapat a Bajnokok Ligájában is elhasalt, s trófea nélkül marad idén. A türelem elfogyott, vagy inkább mondhatjuk úgy is, hogy nem volt. A hírek szerint nem csupán a vezetőedző, de hat klasszis játékos is kiárusításra kerülhet, hogy aztán euró milliókból valaki újra építsen egy bajnok csapatot… 

Manchester-City-FC-Wallpaper-10

Sok kritika éri az arab tulajdonost, mondván jó munkához idő kell, s egy csapat sem maradt még a csúcson, mint ismeretes tavaly a City besöpörte a Premier League bajnoki címét, idén azonban már biztosan nem lesz címvédés. Manuel Pellegrini a szezon végeztével távozik posztjáról, s a hírek szerint nem ő lesz az egyetlen.

Az angol sajtóban hat City játékos neve jelent meg, mint lehetséges kiárusítási portéka, persze merőben függ majd minden az új vezetőedző személyétől. A hírek szerint Alejandro Sabella hivatalos ajánlatot kapott, ám gondolkodási időt kért, s nem csoda, hogy Jürgen Klopp neve is felmerült a napokban, ám sokan nem tudják elképzelni a trénert a Polgárok kispadján, mondván a német szakember egy igazi építőmester, szeret egyről a kettőre lépni. Vajon lenne ehhez idő és türelem?

Az edző személye más téma, bizonyára sokat hallunk még róla az elkövetkezendő hetekben, most azonban nézzük a játékosok sorát.

Yaya Toure: A 31 esztendős elefántcsontparti középpályás tán tavaly futotta karrierje legszebb és legeredményesebb évét, az idei szezon kissé szürkére sikeredett a számára, s szerződésének tükrében a Polgárok még most jó pénzt kaphatnak érte. Kérőből természetesen nincs hiány, nagy fogás lehet, a PSG mellett az Inter érdeklődése lehet a legkomolyabb, Mancini személye pedig döntő lehet. Piaci érték: 28 millió euró.

Edin Dzeko: A 29 esztendős bosnyák gólfelelős soha nem tudott alapemberré válni, pedig képességei megvannak hozzá, sőt tán teljesítménye is indokolta volna ezt, ám olyan társak mellett, mint Agüero, Jovetic, vagy éppen Bony, nem egyszerű. Az idei szezonban ráadásul a gólok sem jönnek, mondhatni belefásult a bosnyák ebbe a hányattatott szerepbe. Kérőből a hírek szerint nem lesz hiány, a Roma, a Tottenham, illetve a Juventus is szívesen látná soraiban a csatárt, akit korábban a Barca is nézegetett.  Piaci érték: 24 millió euró.

Kolarov: A szerb válogatott védő számára is ez lehet az utolsó szezon az Etihadon, Pellegrini mester elképzeléseiben nem sok szerepet kapott, többnyire csereként számítottak rá, s csakúgy mint Toure esetében, Mancini őt is vinné, hiszen korábban kiválóan tudtak együtt dolgozni. Piaci érték: 11 millió euró.

Jovetic: Ha valakinek, akkor neki nem jött össze ez a Premier League kaland. Firenzében és a Serie A-ban királynak számított, ám a Cityben nem tudta helyét megszilárdítani, komoly sérülés hátráltatta, azóta sem találja igazi góllövő cipőjét.  Piaci érték: 26 millió euró.

Gael Clichy: A 29 esztendős francia válogatott védő alapembernek mondható, ám a hírek szerint a felső vezetés nem elégedett vele, és mint tudjuk, nem a szakmaiság számít, hanem az, hogy a pénzes bödön mit akar…! Piaci érték: 10 millió euró.

Samir Nasri: Végezetül pedig az Arsenal hívek korábbi üdvöskéje, nem igazán tudni miért került fel a listára, de a sajtó úgy tudja, bizony rajta is túladnának…! Piaci érték: 21 millió euró.

Sok a kérdőjel tehát és sok a megválaszolatlan miért, egyesek egyetértenek a tulajdonos türelmetlenségével, mások pedig éles bírálattal dorgálnak. Valószínűleg sokat hallunk még a Cityről a nyár folyamán, előreláthatólag roppant komoly játékosmozgás várható.

Őszi Ádám