Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Nolito góljával nyert a Celta – videóval

Vasárnap este két mérkőzést rendeztek a spanyol első osztályban, a 32. fordulóban és egyiken sem volt gólzuhatag.

Kép: www.as.com

Kép: www.as.com

A Villarreal hazai pályán nézett szembe a kiesés elöl – nem túl eredményesen – menekülő Cordobával. A vendégeknek csak a győzelem lett volna elfogadható, de helyzetüket az se oldotta volna meg: utolsó helyen állnak, nagyon kicsi az esélye az ő bennmaradásuknak. A Villarrealnál más a helyzet: a sárgák gyakorlatilag zavartalanul, légüres térben mozognak a tabellán, sem előröl, sem hátulról nem fenyegeti őket komoly veszély. A mérkőzés meglehetősen nagy iramban indult. Mindkét fél komoly erőket mozgósított, ami a kapuk előtt is meglátszódott.

http://www.dailymotion.com/video/x2n7njw_villarreal-vs-cordoba-0-0-full-highlights-la-liga-19-04-2015_sport

A Villarreal az elmúlt fordulókban hanyatló formát mutat, ami most is megmutatkozott: a Cordoba simán ki tudott alakítani lehetőségeket, olykor nagyon közel is jártak a vezetéshez, de a háló nem zörrent. Rohanós meccs volt, ahol mindkét fél csak ment előre és gólra játszott. Ez inkább a Cordobának volt előny, a Villarreal nem lassította a játékot és így nem is jött ki annyira a tudáskülönbség. A második félidőben annyi változás történt, hogy a hajrára el is fáradt a Cordoba legénysége, illetve a sárgák is összekapták magukat, de kismillió lövésük közül egy sem talált utat a hálóba. A vége így gól nélküli döntetlen maradt. A Villarreal továbbra is hatodik a táblázaton, míg a Cordoba nyolc pont lemaradásra van a még épp továbbjutó helyen álló Almeriától.

Villarreal – Cordoba 0:0
G: 

Kép: www.as.com

Kép: www.as.com

A szezon első felében kellemes meglepetést okozó Eibar szép lassan kipukkadt az év végére. Elég negatív szériát futnak mostanában, amelyet csak egy Malaga elleni siker szépít meg. Ezúttal hazai pályán a Celta Vigo ellen mutathatták meg magukat, de nem volt könnyű dolguk: a Vigo nem kezdett túl jól, de mostanában kezd formába lendülni, és már a középmezőny elejében vannak a tabellán. Ennek megfelelően a három pontért érkeztek az Eibar otthonába is, hiszen hatalmas a küzdelem a középmezőnyben, minden pont számít. A Celta Vigo – jó szokásához híven – uralta a játékot. Sokat birtokolták a labdát, az Eibarnak a védekezés jutott, illetve igyekeztek minél inkább megzavarni a körülöttük adogató világoskék mezeseket. Ezt amúgy viszonylag jó eredménnyel tették.

http://www.dailymotion.com/video/x2n7olv_nolito-0-1-penalty-kick-eibar-celta-vigo-19-04-2015-hd_sport

Annak ellenére, hogy fölényben játszott a Celta, az Eibar legalább annyira veszélyes volt a kapura mint ők. Igaz, hogy nem akadt túl sok lehetőség a mérkőzésen, de azért egy gól igen: az első félidő végén tizenegyeshez jutott a vendég együttes, amelyet Nolito értékesített – meglett a Celta vezetése. Innentől nem erőltették a támadásokat, de nem is adták át a teret ellenfelüknek. A célfutballon volt a hangsúly. Megtartani az eredményt – bármi áron. Okosan be is osztották erejüket, lehetőleg próbálták eldugni a labdát az Eibar játékosok elöl, és végül ki is húzták a 90 percet. Nem történt változás, idegenben 1-0 arányban nyertek tehát a Celta Vigo játékosai, akik így visszajöttek a kilencedik helyre a táblázaton, az Eibar a 14. pozíciót foglalja el.

Eibar – Celta Vigo 0:1
G: Nolito (40. – büntető)

Baranyai Balázs