Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb vereséggel mélyül az újvárosi gödör

Az Újpest 3:1-re tudott nyerni az egyre nehezebb helyzetben lévő Dunaújváros vendégeként.

Győztek Balajczáék

Győztek Balajczáék

Dunaújváros – Újpest 1:3 (0:2)
Helyszín:
Dunaújváros
Vezette:
Farkas
Dunaújváros:
Nagy – Villám (Grubjesic 69.), Farkas (Jakab a szünetben), Vaskó, Szekeres – Böőr, Petneházi, Nikházi, Csehi, Orosz (Thiago 60.)- Eppel
Újpest:
Balajcza – Nego, Heris, Litauszki, Forró – Suljic, Balogh, Bardhi (Nagy G. 65.), Stanisavljevic, Andric (Dankwah 89.) – Perovic (Sankovic 58.)
Gólszerzők: Nikházi (71.) ill. Perovic (2.), Heris (13., 77.)
Sárga lap: Villám (34.), Thiago (73.) ill. Andric (53.), Balogh (87.), Dankwah (90.)
Kiállítva: – ill. –

A hazaiak már a 2.percben hátrányba kerültek a lilákkal szemben, Suljic passzát Perovic váltotta gólra (0:1). Komolyabb helyzet közel negyedóra elteltével alakult ki, ekkor Balogh szabadrúgását fejelte be Heris, megduplázva csapata előnyét (0:2). Litauszki fejese okozta a következő veszélyt, de az újabb gól elmaradt ezúttal. A legnagyobb hazai helyzet Nikházi visszafejelt labdája után Eppel előtt adódott, de ezt elpuskázta így félidőre maradt a kétgólos újpesti előny.
A második játékrészben próbálkozott a hazai csapat becsülettel, előbb egy Petneházi szöglet okozott bonyodalmat Balajczának, majd egy 11-es gyanus szituációt engedett el a spori, Vaskó fejese pedig kevéssel kerülte el a kaput. Érett a hazai gól, aminek a gyümölcse a 71.percben jött el, Nikházi fejjel volt eredményes Petneházi szöglete után (1:2). Mielőtt azonban rohamot indítottak volna az egyenlítésért jött a hidegzuhany, Balogh újabb szabadrúgását újfent Heris fejelte be (1:3). A hátralévő percek főleg sárga lapokkal teltek, Balajczának akadt egy-két könnyebb védenivalója, de az eredmény már nem változott, az Újpest a múlt heti győzelem után újfent három pontnak örülhetett.

Munkácsi Ádám