Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barca újabb három ponttal került közelebb a bajnoki címhez

Nagyon fontos idegenbeli fellépést abszolvált győzelemmel a Barcelona, ezzel átmenetileg ötpontosra növelve előnyüket a holnap a Celta Vigohoz látogató Real Madrid előtt.

Messi és Neymar újra győzelemre vezette a Barcát

Messi és Neymar újra győzelemre vezette a Barcát

Espanyol – Barcelona 0:2 (0:2)
Helyszín:
Estadi Cornella- El Prat, Barcelona
Vezette:
Mateu
Espanyol:
Casilla – Arbilla, Alvaro, Moreno, Duarte – Gonzalez (Sevilla 61.), Canas – Lucas, Garcia, Alvarez (Montanes 74.) – Caicedo (Stuani 70.)
Barcelona: B
ravo – Alves, Pique, Mascherano, Alba – Iniesta (Xavi 88.), Busquets, Rafinha (Mathieu 65.) – Messi, Suarez (Rakitic 80.), Neymar
Gólszerzők: – ill. Neymar (17.), Messi (25.)
Sárga lap: Garcia (22.), Arbilla (62.), Lucas (72.), Canas (80.), Moreno (90+2.) ill. Alba (54.), Alves (58.), Busquets (83.)
Kiállítva: Moreno (90+2.) ill. Alba (55.)

A Barcelona éllovasként látogatott a városi derbire, melynek nagy volt a tétje a vendégek szempontjából, mivel az előnyük a tabellán csak két pont a Real Madriddal szemben. Casillának már a találkozó elején több védenivalója akadt, a legnagyobbat Suarez fejesénél kellett bemutatnia. Később Neymar ziccerben még fölé lőtt, de később megszerezte a vezetést a brazil. Messi parádés labdát adott a bal oldalon érkező Jordi Alba elé, aki futtából beadta, Suarez átlépte azt és az érkező Neymar nem hibázott (0:1). Óriási fölényben futballozott a Barca, nem is váratott sokat magára az újabb vendég találat, Pique asszisztjából Messi volt eredményes (0:2). Az Espanyol nem sok “sót evett meg “, a vendégek kényelmesen tartották az előnyüket, Neymar újabb próbálkozásánál pedig ismét Casillának kellett védenie.
A szünet után újabb párharca hívta az Espanyol kapusát a brazil válogatott csk-ja, de az megint kifogott rajta, majd Alba kapott sárgát labdaelrúgásért, ami után oda is szólt valamit a játékvezetőnek aki zuhanyozni küldte őt, piros lap. Ennek ellenére a Barca maradt támadásban, Messi lövése a kapufáról jött ki, majd Neymar lőtt fölé nagy helyzetben. Bravonak a 70.percben akadt az első védenivalója, aki könnyedén hárított, majd a hajrában Stuani ziccerénél már minden tudására szükség volt, de ezt is megoldotta a chilei. A végére maradt még egy Espanyol piros is, Moreno volt a vétkes, a gránátvörös-kékek nagyon simán nyertek és továbbra is vezetik a tabellát.

Munkácsi Ádám