Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: 15 percnyi mozgalom és 75 percnyi tétlenség a KTE—Paks meccsen

A KTE idén az utolsó hazai mérkőzését játszotta a Paks ellen. Csertői Aurél előzetesen arról beszélt, hogy a Debrecen elleni gyenge játék után hatalmas javulás kellett volna az újabb idegenbeli győzelemhez. A siker ismét nem jött össze és a játék sem lett jobb, de a meccs képe alapján az egy pont is megfelelt a csapatoknak.

Az első valamirevaló lövésre, a nyolcadik percig kellett várni, akkor Bartha László tesztelte Tomas Tujvel éberségét. Jelentjük, a helyén volt! A következő lehetőség már Novák Csanád előtt adódott, de a lilák csatára csúnyán fölé lőtt. A továbbiakban is a hazaiak kapusa játszotta a főszerepet. Először Kulcsár Dávid 16 méteres lövésénél hárított, majd Kecskés Tamás 12 méteres fejesénél is könnyedén tudott védeni. Mozgalmas első 20 perc után visszaesett a kezdeti tempó és csak a fogást keresték egymáson a felek, amit nem találtak meg a hármas sípszóig sem. Habár a 41. percben még Haraszti Zsolt 28 méteres lövése okozhatott volna meglepetést, ám ahogy az egész játék, úgy ez a megoldás is felejthető volt.

Bebetonak sem adódott túl sok lehetőség a bírkózáson kívül / Kép forrása: www.kecskemetite.hu

Bebetonak sem adódott túl sok lehetőség a bírkózáson kívül / Kép forrása: www.kecskemetite.hu

 

Már az első 15 percben is több esemény történt, mint az egész első félidő során. A 47. percben Kesztyűs Barna páros lábbal szállt bele Kitl Miklósba. Megmozdulása azonnali pirosat ért. Ám a vezetést mégsem az emberelőnyben lévő hazaiak szerezték meg, hanem Balázs Zsolt révén a vendégek: Haraszti jobb oldali beadását lőtte hét méterről a kapu bal alsó sarkába. Nem esett össze a KTE és a Kitl olyan jól felépült a durva belépő után, hogy 17 méteres átlövése akadálytalanul vágódott a jobb alsóba. A kiállítás sem mozgatta meg jobban a feleket, a gyors gólváltást követően lényegében helyzetük sem volt, így a hazaiak búcsúja nem sikerült túl fényesre, illetve Csertői egyesületének még tovább kell keresniük a javulást hozó szérumot.

OTP Bank Liga, 25. forduló

Kecskeméti TE—Paksi FC 1—1 (0—0)
G: Kitl (65.) ill. Balázs (59.)
Kiállítva: Kesztyűs (47. – durvaság)

Acsádi Gergő