Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Paderborn a Werder ellen adta le kétgólos előnyét

A Bundesliga 30. fordulójának utolsó előtti meccsére az újonc Paderborn otthonában került sor, ahová a Werder Bremen látogatott. A kiesés ellen menekülő hazaiak az őszt még szintén veszélyzónában záró, de azóta nagyot előrelépő együttes ellen megosztoztak a pontokon.

A győzelemért folytatott nagy harc végül csak pontosztozkodással zárult (forrás: kicker.de)

Paderborn – Werder Bremen 2-2 (2-1)
Helyszín: Benteler Arena – 15.000 néző
Vezette: Florian Meyer
Gólszerzők: Vrancić (25′), Stoppelkamp (27′), ill. Selke (45′), Hajrović (76′)
Sárga lapok: Heinloth (33′, 78′), Vrancić (73′), ill. Bargfrede (35′)
Kiállítva: Heinloth (78′)

Paderborn: Kruse – Brückner, Hünemeier, Rafa, Heinloth – Stoppelkamp, Vrancić, Bakalorz (Ziegler 90′), Koc – Kachunga (Strohdiek 90+1′), Lakic (Kutschke 75′)
Vezetőedző: André Breitenreiter

Werder Bremen: Casteels – Gebre Selassie, Galvez (Hajrović 75), Lukimya-Mulongoti, Prödl – Bargfrede (Kroos 46′) – Fritz, Junuzovic – Öztunali (Aycicek 46′) – Selke, Di Santo
Vezetőedző: Viktor Skripnik

A bent maradásért küzdő újonc Paderborn az őszt még szintén kieső helyen záró, viszont mára már igencsak nagyot előrelépő Werder Bremen csapatát fogadta.
A meccs elején (4′) a hazaiak részéről jegyezhettünk fel egy távoli lövést, ám Vrancić kísérlete nem okozott gondot Casteels kapusnak. Ezt követően a 20. minutumban Kachunga vehette volna be a vendégek kapuját, de lövése után a játékszer a kapu mellett hagyta el a játékteret. A túloldalon Kruse is kaphatott volna feladatot, ha Selke jobban céloz a 21. percben, de a Bréma támadója mellé lőtte a labdát. Di Santo vélhetően gólt akart szerezni, mégis sikerült Selke példáját követni, így a vendégek részéről ez a próbálkozás is kimaradt – ez a 24. perc eseménye volt. Ám jött az őrület a 25. perctől! Stoppelkamp szögletét követően közel 16 méterről Vrancić a léc alá vágta be a labdát, ezzel előnyt szerezve a Paderbornnak (1-0). Ezután hamar növelte előnyét a hazai gárda, hiszen a 27. minutumban Stoppelkamp is – aki az első találatnál asszisztot adott – kivette részét a gólgyártásból! A második találatot szerző játékos Koc beívelése után közelről, fejjel volt eredményes (2-0). A hideg zuhany meghozni látszott hatását, hiszen a Stoppelkampnak gólpasszt kiosztó Koc két perccel később kísérelte meg azt, hogy betaláljon, de lövése célt tévesztett, a labda mellé szállt. Junuzovic próbálta azonban talpra állítani a megrogyó Werdert, de lövése a kapu fölé ment a 34. percben. A félidő hajrájában (43′) újra Junuzovic villant, de nem sikerült szépítenie ekkor sem – Kruse kapus szögletre mentett a kísérlet nyomán. De ahogy a mondás tartja, egy szöglet felér egy fél góllal – a vendégek viszont egészet hoztak össze, igaz nem a sarokrúgást követően, akkor még nem jártak sikerrel. Az elején is próbálkozó Selke a játékrész végén viszont már eredményes tudott lenni! A fiatal német, Prödl beadását közelről, fejjel váltotta gólra (2-1). Fontos gólt szerzett tehát a szünet előtt a Werder, amely a szépítéssel egy izgalmas második félidőt vetített elő.

 A 47. minutumban Heinloth növelte volna ismét kétgólosra a hazaiak előnyét, de a beadást követő fejesét Casteels szögletre mentette, viszont a sarokrúgásból már nem alakult ki veszély. A következő lehetőség is a Padeborn előtt adódott, viszont Brückner távoli kísérlete még ha nem is sokkal, de a kapu mellé ment az 57. percben. Két perccel ezután már a túloldalon akadt dolga a kapusnak, hiszen Di Santo lövését védte Kruse. A hazaiak a 69. percben veszélyeztettek újból, de Hünemeier fejese után a labda a kapus kezei között kötött ki. A következő minutumban a vendégek részéről Kroos eresztett meg egy távoli löketet, de nem került közelebb a gólszerzéshez a Werder ekkor sem. Majd a 71. percben Kachunga a túloldalon fejelt volna gólt, viszont a labda elkerülte a kaput. A vendégek mestere, Viktor Skripnik nagyon jól ráérzett a cserére, hiszen a 75. percben pályára küldött Hajrović a következő minutumban Lukimya-Mulongoti passzát követően a tizenhatosról egalizált csapatának (2-2). Majd jött az újabb esély, amellyel akár a fordítást is közelinek érezhették a vendégek, ugyanis Florian Meyer játékvezető a hazaik részéről Heinlothnak a 78. percben másodjára mutatta fel a sárga lapot, majd ennek értelmében a piros színű kártyát is, így megfogyatkozott a Paderborn a végjátékra. A hajrában mégis a hazaiak nyerhették volna meg a meccset, amikor a 85. percben Koc túljutva a védőkön a tizenegyespontról lőtt, de a labda kevéssel mellé ment. A végére már nem maradt nagy helyzet, és annak ellenére, hogy kétgólos előnyt adott le a Paderborn – a hazaiak bosszankodhatnak, hogy nem sikerült megnyerniük a találkozót, így ezúttal sem sikerült elhagyniuk a kiesőzónát.

Nagy Dávid