Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A Sevillán ma sem fogtak ki – videóval

A La Liga 33. fordulójában folytatódott a hatalmas küzdelem a kiesés elkerüléséért, és a Sevilla is hozta a kötelezőt.

Kép: www.as.com

Kép: www.as.com

Kissé megtorpant az elmúlt hetekben a Malaga, amely néhány buktát, és döntetlenek sorát tudja felmutatni. Délben a Depor ellen készültek javítani a statisztikán, mégpedig nem is esélytelenül. A Depor jelenleg kieső helyen áll, és habár szoros a verseny az alvégen, azért számukra minden pont létfontosságú. A Malaga kezdett jobban. Mezőnyben valamivel jobban tudták érvényesíteni az akaratukat, de a Depor szintén eljutott néhány lehetőségig. Összességében az első játékrész felejthető játékot hozott, de a második játékrészben már gólokat is láthatott a publikum.

http://www.dailymotion.com/video/x2o25ha_all-goals-malaga-1-1-deportivo-la-coruna-26-04-2015-hd_sport

A 47. percben Nordim Amrabat lépett ki a védők mellöl, majd átvette a labdát, becsapta a védőt és a rövidbe bombázott. A kapus kissé talán elkésett, de a védők épp úgy benne voltak a találatban, mint a portás. Ekkor úgy tűnt, hogy ez akár pontot is tehet az ügy végére, ám a poén még hátravolt: pont egy óra telt el a mérkőzésből, amikor egy beívelt szabadrúgás után Riera fejelt szép gólt. Az egyenlítés megmentette a Depor meccsét, és végül egy pontot hozott a konyhára. Ez a pont első látásra nem tűnik soknak, de a végjátékban akár még a bent maradásukat is jelentheti majd. A Depor viszont még így is a kieső zónában marad, a Malaga a 7. helyen van.

Malaga – Deportivo La Coruna 1:1
G: Amrabat (47.), Riera (60.)

Élet-halál harcot vívnak a kiesés elkerülésééért a hátsó alakzat tagjai – köztük az Almeria is. Az Almeria a fordulót megelőzően holtversenyben volt a Deporral, amely rosszabb gólkülönbsége miatt már a kiesőzónában foglalt helyet – ám a déli döntetlenjük miatt ideiglenesen megelőzték piros-fehér riválisaikat. Fel volt adva tehát a lecke az Almeria számára. Ezúttal az Eibar volt a legyőzendő ellenfél, akik amilyen jól kezdték az évet, annyira visszaestek az elmúlt hetekben-hónapokban. Ezúttal sem kezdtek jól. Már a mérkőzés elején hatalmas lépést tett előre a a hazai csapat, amikor Thievy Bifouma gyönyörű góljával megszerezték a vezetést.

http://www.dailymotion.com/video/x2o24co_all-goals-almeria-2-0-eibar-26-04-2015-hd_sport

A 8. percben megindult a szélső befelé, egy biciklicsel után pedig laposan a rövidre tüzelt – a kapus hiába vetődött. Ez a találat alapvetően rengette meg az Eibar játékosok önbizalmát. Ettől függetlenül azért csak küzdöttek tovább, nem adták könnyen ezt a mérkőzést. Szoros volt a küzdelem, a mezőnyben alig volt különbség a két  fél között, és a kapuk előtt is hasonló volt a helyzet. Ám még mielőtt elkezdhettek volna reménykedni a vendégek, a hajrá előtt minden eldőlt: a 68. percben büntetőhöz jutott az Almeria, amit Verza ki is használt. A két gólos előny már soknak bizonyult az Eibar számára, nem is volt válaszuk. Győzelmével hatalmas lépést tett előre az Almeria, amely így utolérte a szintén 31 pontos Eibart, és két pontra növelte előnyét a Deportivo előtt a táblázaton.

Almeria – Eibar 2:0
G: Bifouma (8.), Verza (68. – büntető)

Nem ígérkezett egy könnyed sétának a vasárnap este Sevillában. A hét közben még a nemzetközi kupában voltak érdekeltek, most pedig a bajnokságban kellett megvillantani képességeiket a sevillai játékosoknak – nem is akárkik ellen. A Rayo látogatott a Ramon Sanchez Pizjuánba, márpedig belőlük egy meccsen bármi kitelik – akárki ellen, akármire képesek. A kezdés is ehhez hasonló volt, hiszen ők kezdték élénkebben a találkozót. Nem kell mondjuk nagy dominanciára gondolni,éppen csak valamivel veszélyesebbnek tűntek a startnál, de a hazaiak gyorsan helyre is állították a rendet. Negyed óra elteltével már inkább a Sevilla irányított, ami már helyzetekben is megmutatkozott. Épp az egyik ilyen helyzet hozta el az első nagy dobást: szép passzjátékot követően sikerült lenullázni a Rayo védekezését, és az akció végén Iborra érintése tette biztossá a tényt: 1-0 a Sevillának.

http://www.dailymotion.com/video/x2o2fw9_all-goals-sevilla-2-0-rayo-vallecano-26-04-2015-hd_sport

Ez a korai találat nagyon megkönnyítette a hazaiak helyzetét, akiknek innentől sokáig nagyon könnyedén ment a dolog. Az első félóra után kezdett enyhülni valamelyest a sevillai nyomás, de a Rayo csak momentumokat tudhatott magáénak, gólt nem. A másik oldalon viszont ezt sikerült is kihasználni. Egy szöglet után a rövidről érkezett a bólintás, a labda pedig a hosszúban landolt. A félidőben így már 2-0 volt az állás – gyakorlatilag eldőlt a győzelem sorsa. A második játékrészben már visszavett egy kicsit a Sevilla, ami nem is csoda – eleve felforgatott csapat lépett pályára, hiszen a sok mérkőzés miatt rotálni kell a keretet. A Rayo nem tudott csodát tenni a hajrában, a Sevilla sem tudta növelni az előnyét – pedig voltak lehetőségek, nem is kicsik. A vége így 2-0 maradt, vagyis a Sevilla otthon sima győzelmet aratott. A Rayo a 11., a Sevilla pedig ideiglenesen feljön a 4. helyre, de a Valencia hétfőn még játszik egyet a fprduló zárásaként.

Sevilla – Rayo Vallecano 2:0
G: Iborra (16.), Carrico (43.)

Baranyai Balázs