Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megragadta az utolsó szalmaszálat a Cagliari? – videóval

Saját közönsége előtt égett meg a Fiorentina, miután kikapott a kiesés ellen menekülő Cagliaritól. Úgy látszik, hogy Montella fiai mindent egy lapra feltéve az EL-re hajtanak, de mindenképp megsüvegelendő a Cagliari teljesítménye, akik ezzel a 3 ponttal feljöttek a 18. helyre a Cesenát megelőzve. 

Farias adta meg a kegyelemdöfést - Forrás: facebook.com

Farias adta meg a kegyelemdöfést – Forrás: facebook.com

Fiorentina – Cagliari: 1-3 (0-1)
G: Gilardino (74.) ill. Cop (7., 59.), Farias (90+3.)
Fiorentina: Neto – Tomovic, Savic, Basanta, Pasqual (Gomez 75.) –  Badelj, Pizzarro, Valero (Joaquin 58.) – Salah, Gilardino, Diamanti (Vargas 46.)
Cagliari: Brkic – Pisano, Ceppitelli, Diakité, Avelar (Murru 62.) – Dessena, Ekdal, Joao Pedro (Donsah 80.) – M’Poku, Cop (Sau 70.), Farias

A Cagliari kezdte aktívabban a találkozót, az 5. percben Ekdal lövését védte Neto, de 2 perccel később már tehetetlen volt. Farias passzolt Cophoz, akinek csak az üres kapuba kellett gurítania. A 18. percben újabb vendég helyzetet jegyezhettünk föl, a gólnál előkészítő Farias ezúttal lövéssel próbálkozott, azonban Neto a helyén volt. A 24. percben összejöhetett volna az egyenlítés, Salah fejelt centikkel a kapu mellé. Ezt követően két kisebb lehetőség adódott mindkét oldalon, Cop, valamint Borja Valero tévesztett célt gyors egymásutánban. A félidő hosszabbításában Diamanti harcolt ki magának lövőhelyzetet, és lőtt alig pár centivel a kapu mellé.

A fordulást követően előbb Brkicnek akadt dolga Gilardino fejesénél, de az 59. percben már a szárdok örülhettek. Duje Cop második gólját szerezte a mai napon, miután elküldött egy védőt gyufáért már csak a kapussal állt szemben, és higgadtan a hálóba lőtt. Joao Pedro kapáslövéssel próbálta növelni az előnyt, ez sikertelen volt, ellenben Gilardino visszahozta a meccsbe a Violát. Vargas borzalmas lövésébe piszkált bele a veterán olasz, így a kapus tehetetlen volt. A 79. percben sajnálatos módon sérülés történt, Joao Pedro nem tudta folytatni a játékot, Donsah érkezett a helyére. A kitámadó Fiorentinát a Cagliari lekontrázta, és ezzel eldöntötte a meccset, Diego Farias gólpassza után gólt is szerzett, gyakorlatilag az egész védelmet kicselezte, a legvégén Savic lábai közt lőtt a hosszú alsóba.

https://www.youtube.com/watch?v=5o7xfbPhUPI

Tereh Balázs