Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: Lisztes visszatérhet, Jenner köszönete

Sajtóhírek szerint a klub utánpótlásában kaphat szerepet Lisztes Krisztián a Fradinál. Julian Jenner köszönetet mondott a szurkolóknak, és nem zárta ki a visszatérését a zöld-fehérekhez.

ellenfélként tért vissza a IX. kerületbe Jenner. - fotó: nso.hu

ellenfélként tért vissza a IX. kerületbe Jenner. – fotó: nso.hu

Hosszú idő után kapott újra szerepet a Diósgyőrben Julian Jenner a hétvégén. A Ferencváros ellen vereséget szenvedő miskolci alakulat középpályását tapssal köszöntötte a hazai közönség, amit megköszönt a holland szélső. „Nagyon jó érzés volt visszatérni, hatalmas tisztelet jár a szurkolóknak azért, ahogy bántak velem a mérkőzés során. Örömmel fogadtak, ezért én is tiszteletet mutattam feléjük. Nagyon élveztem azt a két évet, amelyet itt tölthettem.” – fogalmazott Jenner a Nemzeti Sportnak, aki nem zárta ki, hogy egyszer még visszatér az Üllői útra, ugyanakkor jelenleg nem lát rá reális esélyt. A mérkőzésről elmondta, megérdemelten nyert a hazai együttes, hozzátéve, úgy érzi, a szombati teljesítményével meggyőzte Tomiszláv Szivicset. „Meglátásom szerint megérdemelten nyert a Fradi, ha három gólt szerez egy mérkőzésen, nem kell sok mindenről beszélni… Mindenesetre nagyon élveztem, hogy ma itt játszhattam, és úgy érzem, volt is egy-két szép megmozdulásom. Remélem, ezzel a teljesítménnyel kiharcoltam, hogy a jövő héten is pályára léphessek.” Szerinte a miskolci szurkolók is elfogadták, illetve szeretik, és ez kölcsönös. Kiemelte, a szezon végéig szeretnének minél több találkozót hozni, hogy aztán jövőre merészebb célokkal vághassanak neki az idénynek. „Most a Diósgyőr sikereiért küzdök, a miskolci szurkolók is nagyon szeretnek engem, és az érzés kölcsönös. Ha lehetőséget kapok, mindent megteszek a DVTK-győzelemért. Meglátjuk, mit hoz ez a szezon még, igyekszünk minél több meccset megnyerni. Aztán jön egy új idény, valószínűleg erősödünk a nyáron, jönnek új játékosok, új edző is, így mindenki tiszta lappal indulhat.” Méltatta Dibusz Dénest is, aki bravúrral védte a szélső egyik szabadrúgását. Jenner emellett úgy érezte, mintha a grundon, barátok között játszott volna. „Azt nem volt könnyű kiszednie onnan, különösen, hogy a labda összevissza szitált. Egyértelmű, hogy jelenleg ő Magyarország legjobb kapusa. Őszinte leszek, tudtam, hogy ki tudja védeni, nem lepett meg a bravúrja. Ettől függetlenül mindent megpróbáltam, hogy bevegyem a kapuját, de mindig jól reagált, így sajnos egyfolytában ő nyert, nem én. De nincs emiatt harag bennem, különben is, rengeteg barátom van itt. Úgy éreztem magam, mintha az utcán fociztam volna, annyi barátom volt az ellenfélnél. Nagyszerű érzés volt visszatérni, bízom benne, hogy a következő szezonban újra átélhetem ezt az élményt.” Összességében csalódottan vette tudomásul, hogy jelenleg nem számít alapembernek Szivicsnél, de az edző döntése, amit tiszteletben tart. „Mit is mondhatnék? Neki is döntéseket kell hoznia az alapján, amit érez. Ezekkel a döntésekkel kapcsolatban pedig nekem nincsenek túl jó érzéseim, hiszen nem játszom eleget. Úgy érzem, most válaszoltam a játékommal, remélem, ezzel kiérdemeltem a bizalmát, és a jövő héten már a kezdőcsapatban leszek.” Meglátjuk mit hoz a jövő, mindenesetre Jenneren semmi sem múlik.

Visszatérhet Lisztes

Újabb egykori futballista kaphat szerepet a Fradi utánpótlásában. Lisztes Krisztián lehetséges érkezéséről a Blikk számolt be. A hírek szerint a klub német utánpótlás-igazgatója, Theo Schneider már fel is vette a kapcsolatot a Soroksár jelenlegi trénerével. „Lisztes mindenben megegyezett az FTC-vel, mégpedig úgy, hogy csak a ferencvárosiaknál dolgozik, Soroksáron nem folytatja a munkát. A klub célja mindig is az volt, hogy korábbi játékosai foglalkozzanak a fiatalokkal.” – idézi a Blikk egy névtelen informátor szavait. Lisztes korábban háromszor játszott a zöld-fehéreknél: 1993-ban mutatkozott be, majd hosszú németországi – Stuttgart, Bremen – pályafutás lezártával 2008-ban tért vissza, illetve 2011-12-ben viselte a Ferencváros dresszét.

Gavalovits Sándor