Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Hat gól a nápolyi zárómeccsen

Elképesztő fontosságú volt a Napoli számára, hogy behúzza a 32. forduló zárómeccsét az éppen az ő hátukat néző Sampdoria ellen. Szerencsére a játéknap leggólgazdagabb találkozója lett, ebből a pikáns kis csatából.

 www.facebook.com

www.facebook.com

Serie A – 32. forduló
Napoli – Sampdoria
Fantasztikus lehetőség adódott a Napoli számára, hogy faragjon hátrányon, és újra a Bajnokok Ligája indulásra pályázzon. A Roma ugyanis kikapott, a Lazio pedig csak döntetlenre volt jó a hétvégén, így egy esetleges győzelemmel a Benítez-fiúk kettő, illetve hárompontos közelségre kerülhettek volna.
Csakhogy a nápolyiak aligha kaphattak volna sokkal nehezebb feladatot, a Samp két vállra fektetésénél.
A hajráig egyébként nem is talált a kapuba a vendéggárda, mégis ők szerezték meg a vezetést Raúl Albiol öngóljának köszönhetően. Igaz, a szünetre már a Napoli ment boldogabban, lévén ekkor már 2-1-re vezettek Gabbiadini, Higuaín találataival. Utóbbi a második játékrészben még egyszer beköszönt büntetőből, Insigne mellett. A 89. percben már késő volt a genovaiak ébredése, Muriel góljánál.
A Samp maradt 50 pontos, így egyre kisebb az esélye, hogy a hátralévő hat körben mégis oda érjen a BL-pozíciók valamelyikéra. Ellenben a Napoli kapaszkodik a római-kettősre, így komoly versenyfutásra van kilátás a véghajráig.
Végeredmény: 4-2
Gólszerzők: Gabbiadini (31. perc), Higuaín (34., 81.-büntetőből), Insigne (47.), illetve Albiol (12.-öngól), Muriel (89.).

https://www.youtube.com/watch?v=_1Zwv9Cbojc

seriea001

Balogh József