Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Győzött a Valencia, így ismét negyedik – eredmények, tabella

A spanyol bajnokság 33. fordulójának zárómérkőzésén a Valencia simán, 4-0-ra legyűrte a Granada gárdáját, ezzel visszavették negyedik helyüket.

Roberto és Parejo a büntetőrúgás előtti pillanatokban. Fotó: www.marca.com

Roberto és Parejo a büntetőrúgás előtti pillanatokban. Fotó: www.marca.com

SPANYOLORSZÁG
PRIMERA DIVISION
33. FORDULÓ

Valencia – Granada 4-0 (2-0)
G: J. Fuego (26′), Parejo (39′ – büntető), Feghouli (84′), Negredo (88′) ill. –

A Valencia egy erős közepes játékkal könnyedén verte meg az utolsó előtti helyen tanyázó Granadát, akik egyre nehezebb helyzetbe kerülnek. A hazaiak ezzel visszakerültek a negyedik helyre, a vendégektől pedig csoda kéne a bennmaradáshoz. A mérkőzés elején jött a Valencia ahogy kell és végig presszionáltak Álcacerék, de komolyabb helyzetig nem jutottak el. Az első gól egy szögletből esett, Parejo íveli be a tizenegyeses pontra, amire Javi Fuego érkezett remekül, ezzel 1-0 a 26. minutumban! Alig öt perccel később jöhetett volna a második találat, de Feghouli gyönyörű lövése egy picivel elkerülte a jobb alsót. A 39. percben pedig büntetőhöz jutnak a hazaiak! Barragán tört be a tizenhatoson belülre egy bőrössel, amit Mainznak osztott ki, majd a vendég védő lerántja a Valencia jobbhátvédjét, igaz kellett egy kis színészi teljesítmény is hozzá. Parejo azonban nem törődött ezzel, hanem bevágja a tizenegyest a jobb alsóba, 2-0! Féltávnál pedig maradt is ez az eredmény.

A második félidőben kezdett éledezni a Granada, de ez a Valencia visszaesett játékának tudható be. Kisebb helyzetek, valamint távoli lövések tarkították a meccset, azonban ezek közül egyik sem érdemel szót. Egészen a 84, percig kellett várni az újabb valamire való lehetőségre és abból gól is született. Egy remek kontratámadás végén Negredo ad gyönyörű passzt Feghoulinak, az algériai válogatott pedig ballal remekbe szabott gólt lő 16 méterről, 3-0! Négy perccel később pedig Negredo állítja be a végeredményt. Egy másik cserejátékos De Paul tekert be szépen a bal oldalról, az ex-Sevilla csatár megelőzi védőjét és öt méterről a bal alsóba fejel, 4-0!

A forduló összes eredménye:
Córdoba – Athletic Bilbao 0-1
Espanyol – Barcelona 0-2
Atlético Madrid – Elche 3-0
Getafe – Levante 0-1
Real Sociedad – Villarreal 0-0
Málaga – Deportivo La Coruna 1-1
Almería – Eibar 2-0
Sevilla – Rayo Vallecano 2-0
Celta Vigo – Real Madrid 2-4
Valencia – Granada 4-0

A bajnokság élmezőnye: 
1. Barcelona 81 pont
2. Real Madrid 79 pont
3. Atlético Madrid 72 pont
4. Valencia 68 pont
5. Sevilla 66 pont

A góllövőlista élmezőnye:
1. Cristiano Ronaldo 39 gól
2. Lionel Messi 36 gól
3. Griezmann 22 gól
4. Neymar 19 gól
5. Bacca 17 gól

Szajevics Patrik