Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Megvan a második feljutó!

Egy kis csapat nagy napja, avagy 116 éves történetének során először jutott fel a Premier Leaguebe az AFC Bournemouth labdarúgócsapata, mely jövőre így a legnagyobbakkal veheti fel a versenyt. Hétfő este hazai pályán a Bolton legyőzése nem jelentett gondot, a hármas sípszó után pedig kezdődhetett az önfeledt ünneplés. 

AFC Bournemouth v Bolton Wanderers - Sky Bet Championship

Pár évvel ezelőtt legtöbbünk számára még ismeretlenül csengett a Bournemouth neve, mostanra azonban már megtanulhatták azok, akik nem csak a Premier League mindennapjait követik figyelemmel, hanem a Championshipben is otthonosan mozognak. Nemsokára pedig az egész világ megismeri ezen kis klub történetét.

A klub a 2010-2011-es szezonban jutott fel a harmadosztályba, ahol sok időt nem töltött, második szezonjában feljutott, s tavaly a 2013/2014-es szezont már a második vonalban kezdte meg, ahol újoncként az előkelő tizedik helyen végzett. Idén pedig ellenállhatatlanul szerepelt, melynek eredménye képen kiharcolta a Premier Leaguebe való feljutást. A csapat előnye egy fordulóval a vége előtt három pont a harmadik Middlesbrough-val szemben, ám a két klub között ledolgozhatatlan gólkülönbség van (+19), így elkönyvelhettük a feljutást, melyet a Bolton 3-0-ás legyőzésével sikerült. A hármas sípszó után önfeledt ünneplésbe kezdett a csapat, s a népes publikum.

Championship: Már biztos feljutó a Watford csapata is, mely már a hétvégén eldőlt, hogy visszajut az élvonalba, míg a harmadik feljutó kiléte a rájátszás során derül majd ki. Biztos résztvevő ezidáig a Middlesbrough és a Norwich, míg jelen állás szerint az Ipswich és a Derby a befutó, ám ez az utolsó körben még változhat, a Brentford és a Wolves még reménykedhet.

Ami a kiesőket illeti, egy osztállyal lejebb folytatja a Blackpool, illetve a Wigan, míg könnyen lehet, hogy a harmadik ligába sűlyed az angol futball egyik leghíresebb klubja a Milwall, melynek sorsa az utolsó körben dől el.

Őszi Ádám