Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Torinoban kerülne közelebb a döntőhöz a címvédő Real – előzetes

Elődöntőihez érkezett a Bajnokok Ligája idei kiírása. A keddi első találkozón a címvédő Real Madrid látogat a hétvégén Scudettot nyerő Juventushoz. A torinoiak utoljára 2003-ban jártak a sorozat ezen szakaszában, ahol pont a Real Madridot búcsúztatták.

juve real 2

Bajnokok Ligája, elődöntő 1.mérkőzés:
Juventus – Real Madrid 20:45 (Sport 1)
Helyszín:
Torino, Juventus Stadion
Vezeti:
Martin Atkinson (angol)

Várható összeállítások:
Juventus: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Lichsteiner, Marchisio, Vidal, Pirlo, Evra – Tevez, Morata
Real Madrid: Casillas – Carvajal, Varane, Pepe, Marcelo – Ramos, Kroos, Isco – James, Ronaldo, Bale

Juventus: Szombaton elérkezett Olaszországban az, amire már hetek óta számítani lehetett, a Juventus behozhatatlan előnyre tett szert a bajnokságban. A Zebrák a Sampdoria vendégeként győzedelmeskedtek 1:0 arányban Arturo Vidal góljával. A chilei jó játékára újra nagy szüksége lesz a hazaiaknak, mivel a negyeddöntőben a Monaco ellen is 1:0-ás összesítéssel mentek tovább, méghozzá Vidal büntetőjével. Mellette ott lesz a középpályán az elnyűhetetlen Pirlo, aki még mindig képes varázslatos teljesítményre. Legnagyobb hiányzójuk az a Paul Pogba lesz, akit már többször összeboronált a sajtó a Reallal, egyelőre azonban még konkrétumok nem születtek ez ügyben. Ami biztos, hogy Pogba már teljes értékű edzésmunkát végez, viszont a mai este még nem bevethető. Érdekes lesz figyelni Alvaro Morata játékát, aki éppen nyáron érkezett Madridból, így valószínűleg kettőzött erővel fog hajtani, hogy megmutassa kár volt őt elengedni.

Moratára kulcsszerep várhat este

Moratára kulcsszerep várhat este

Real Madrid: A madridi sztárgárda címvédőként vágott neki az idei szezonnak. Az eddigi kiírások érdekessége, hogy az aki megnyerte a BL-t, a következő szezonban nem tudta megvédeni a címét. A Realnak se lesz könnyű feladata, ha meg akarja törni ezt az “átkot”, ugyanis már a Juve kétvállra fektetése sem lesz sétagalopp, és ha ez sikerül akkor még nem is beszéltünk a döntőben rájuk várható és bombaerős Barcelona- Bayern München párosról. A hétvégén egyébként győzelemmel hangoltak a Királyiak, akik Sevillából távoztak három ponttal, Cristiano Ronaldo mesterhármasával, így három körrel a vége előtt továbbra is két pont a lemaradásuk a rivális Barcelona mögött. A vendégek legnagyobb hiányzója a középpályáról a játékmester Luka Modric, illetve a csatársorból Karim Benzema lesz. Jó hír viszont a híveknek, hogy visszatérhet Gareth Bale, bár mostanában nincsenek megelégedve a walesi teljesítményével.

Bale és Ronaldo újra egyszerre a pályán

Bale és Ronaldo újra egyszerre a pályán

Egymás elleni múlt: Utoljára 2013-ban találkozott egymással a két együttes a csoportkörben, ekkor Madridban 2:1-re nyert a Real, Torinoban pedig 2:2-re végeztek. Ez előtt szintén a csoportküzdelmek során futottak össze 2008-ban (Juventus – Real Madrid 2:1, Real Madrid – Juventus 0:2). 2005-ben a nyolcaddöntőben találkoztak (Real – Juve 1:0, Juve – Real 2:0 hosszabbítás után). A már említett 2003-as elődöntős ütközetből a Juventus jött ki győztesen (Real – Juve 2:1, Juve – Real 3:1). A két gárda 1998-ban a döntőben találkozott, amit a korábbi jugoszláv gólvágó, Predrag Mijatovic találatával a madridiak nyertek.


Munkácsi Ádám