Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga 2: Sokba kerülhet a ‘Lautern veresége – eredmények, tabella

A német másodosztály küzdelmei is a végéhez közelednek, a harc pedig egyre éleződik, ami az élmezőnyt és a veszélyzónát illeti. E tekintetben nagy horderejű meccset játszott egymással két élmezőnybeli csapat. A Darmstadt – 1. FC Kaiserslautern találkozó volt a forduló rangadója, ami a titulusával összhangban nagy meccset hozott!

A Darmstadt játékosainak öröme (Sailer és Behrens). A kék-fehér mezes csapat a Kaiserslautern elleni rangadót megnyerve lépett a feljutás felé! (forrás: kicker.de)

A német másodosztályú labdarúgó-bajnokság elmúlt fordulója ismét gólgazdag és izgalmas meccseket tartogatott a nagyérdemű számára. Volt egy élmezőnybeli rangadó, és botlott az éllovas, de ezen kívül a veszélyzónában is fontos dolgok történtek.

A pénteki játéknap két mérkőzése hét gólt hozott. A Darmstadt óriási rangadót vívott az 1. FC Kaiserslauternt fogadva. A forduló előtt 4. hazaiak megszakították 2. helyezett ellenfelük veretlenségi sorozatát! Még a 13. percben a vendégek kerültek előnybe, de egy tizenegyes révén a 19. minutumban egalizált a Darmstadt, majd a hazaiak ezután három perccel meg is fordították az eredményt, a félidő hajrájában pedig eldöntötték a meccset. A fordulás után nem jött a vendégek válasza, csupán a 88. percben, de Stoger gólja ezúttal a döntetlenhez sem volt elég. Sokba kerülhet a ‘Lautern számára a vereség, ezen is múlhat, hogy lesz-e még esélyük elsőként végezni – persze biztosan nem bánkódnának, ha így is feljutnának. Azonban a 2. helyezett nyakán sikerével már ott is van legutóbbi ellenfele. A rangadóval szintén egy időben a Greuther Fürth csapata az 1-0-s első félidő után még kettőt rúgott a Fortuna Düsseldorf vendégszereplése során, így a zöld-fehérek magabiztosan tartották otthon a három pontot és fogták menekülőre a kiesőzónából! Eközben az Eintracht Braunschweig magabiztosan győzte le az FSV Frankfurtot vendéglátóként. A hazaik mindkét gólját Berggreen szerezte a második játékrészben tíz perces különbséggel (59′, 69’).

Másnap kora délután a Simon Krisztiánt nélkülözni kényszerülő 1860 München helyzete egyre mélyült. A müncheni együttes hazai pályán kapott ki nagyon, méghozzá a fővárosi Union Berlint vendégül látva. Igaz, a nagy vereség csak az eredményjelzőre tekintve láttatja azt, hogy sima meccs volt. Pedig a vendégek a 18. percben megszerzett előnyük után egészen a 80. minutumig nem találtak be, majd még a hajrában is sikerült gólt szerezniük, eközben pedig az Oroszlánoknak nem volt erre válaszuk. A csapat beceneve most kicsit sem hasonlít az állatok királyának jellemére, hacsak nem egy megtépázott ragadozóra gondolunk. Veresége ellenére még van esélye a bent maradásra a kék-fehér együttesnek, de nagy hajrát kell produkálniuk. Mindeközben a St. Pauli hazai pályán szerzett meg egy nagyon fontos győzelmet, ezzel pedig ha hajszálnyival is, de a kiesőzóna előtt áll, a 15. pozícióban. A három pontot 1-0-s győzelmével tartotta otthon a már az élvonalt is megjárt klub, amely a Kalmár Zsoltot foglalkoztató RB Leipzig csapatát győzte le. A magyar korosztályos válogatott játékos a 66. percben lépett pályára Teigl helyére. Thy a 45. percben szerezte meg a St. Pauli győzelmet érő találatát, ami pedig a csapat formáját illeti, vereségüket mindig győzelem követte a közelmúltban, és a tendenciát folytatva ezt igazolta az elmúlt forduló is.

Vasárnap is megszokott módon kora délután kerültek lebonyolításra a liga meccsei. Gólgazdag délután volt ez, hiszen a három bajnokin összesen 14 gól született! Lebontva ezt: két négy-és egy hatgólos találkozót hozott ezen a napon a 31. kör. A kiesés ellen menekülő VfR Aalen csapata a VfL Bochumot fogadta. A hazaiak a 0-2-es első félidőt követően a fordulás után viszonylag hamar kaptak még egy gólt, és az utána szerzett két találatuk már csak a szépítésre volt elég, az egalizálás nem jött össze. Említésre méltó még, hogy a 18. percben hazai részről Feick, vendég oldalról pedig ugyanebben a minutumban Bulut kapott piros lapot, így mindkét csapat 10 emberrel fejezte be a meccset. Az összecsapás egy öngólt is hozott, ami a vendégeknek kedvezett, hiszen a Bochum harmadik gólját Quaner szerezte, míg az Aalen első gólját a 66. percben Steinhöfer szerezte büntetőből. A Sandhausen – Heidenheim összecsapás első félidejében nem született gól, de a fordulást követően négy is! Előbb a vendégek találtak be, az 54. minutumban Niederlechner révén, de 11 perccel ezután jött az egalizálás is! Majd a vendégek oldalában összejött a duplázás, hiszen az első gól szerzője lőtte a másodikat is – ez a 75. percben történt, melyre 4 perccel később jött hazai oldalról Jovanović végeredményt kialakító találata. A pontosztozkodással pályát elhagyó csapatok nincsenek közvetlen veszélyben, de nem árt még 1-2 pontot szerezniük legalább, ahhoz, hogy ne kerüljenek veszélyes helyzetbe Eközben a sokkal esélyesebbnek vélt Karslruher SC – amely az élmezőnyhöz tartozva küzd a feljutásért – a kiesést elkerülni vágyó Erzgebirge Aue otthonában szaladt bele kétgólos vereségbe! Ezzel a vendégek 12 bajnoki óta – összességében pedig 15 meccse – tartó veretlenségi sorozata ért véget! Mugosa a 19. percben kezdte meg csapata góljainak gyártását, és a félidő már nem is hozott több találatot. A fordulást követően Torres a 71. percben egalizált, de Mugosa ezután hamar – 4 perccel az egyenlítés után – ismét betalált, majd tíz perccel ezután Fandrich találata döntötte el végérvényesen a meccset. A győztes csapat még így is csak osztályozós helyen áll, de nem kell sok ahhoz, hogy kilépjen a kiesőzónából.

Az elmúlt este került megrendezésre a 31. játékhét utolsó meccse, az Ingolstadt – 1. FC Nürnberg összecsapás. A hazai éllovas együttes tartja veretlenségét, hiszen a 0-0-s félidőt követően sem tudtak győzni a vendégek. Az 1-1-el véget ért találkozón ugyanakkor csak a Nürnberg játékosai találtak a kapuba. A 70. percben Pinola öngóljának örülhetett az éllovas, de két perccel ezután a túloldalon is betaláltak a nürnbergiek, egészen pontosan Blum szerzett gólt. Ezzel ki is alakult a végeredmény, amely nem rossz az első helyezettnek sem, hiszen botlott a Kaiserslautern, amelynek sokba kerülhet a veresége, hiszen ha a Darmstadtot legyőzte volna a ‘Lautern, így, a listavezető döntetlenje miatt csupán 3 pontra lett volna az Ingolstadttól. Ennek ellenére még hátra van a bajnokság végéig az első és jelenleg második pozíciót elfoglaló két együttes rangadója!

A 2. Bundesliga 31. fordulóinak eredményei:
Eintracht Braunschweig – FSV Frankfurt 2-0 (0-0)
Darmstadt – 1. FC Kaiserslautern 3-2 (3-1)
Greuther Fürth – Fortuna Düsseldorf 3-0 (1-0)
1860 München – Union Berlin 0-3 (0-1)
St. Pauli – RB Leipzig 1-0 (1-0)
VfR Aalen – VfL Bochum 2-4 (0-2)
Sandhausen – Heidenheim 2-2 (0-0)
Erzgebirge Aue – Karlsruher SC 3-1 (1-0)
Ingolstadt – 1. FC Nürnberg 1-1 (0-0)

A 32. forduló párosításai

Május 8. – Péntek
18:30 Fortuna Düsseldorf – VfR Aalen
18:30 FSV Frankfurt – 1860 München
18:30 RB Leipzig – Sanhausen

Május 9. – Szombat
13:00 1. FC Kaiserslautern – St. Pauli
13:00 Union Berlin – Erzgebirge Aue

Május 10. – Vasárnap
13:30 1. FC Nürnberg – Eintracht Braunschweig
13:30 VfL Bochum – Ingolstadt
13:30 Heidenheim – Greuther Fürth

Május 11. – Hétfő
20:15 Karlsruher SC – Darmstadt (Eurosport 2)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Simon Terrode (VfL Bochum) – 16 gól
2. Rouwen Hennings (Karlsruher SC) – 15 gól
3. Charlison Benschop (Fortuna Düsseldorf), Florian Niederlechner (Heidenheim), Rubin Okotie (1860 München), Sebastian Polter (Union Berlin) – 13 gól
7. Joel Pohjanpalo (Fortuna Düsseldorf), Yusuff Poulsen (RB Leipzig) – 11 gól

A bajnokság állása 31 forduló elteltével

Bundesliga 2 tabella

Nagy Dávid