Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Két gólos hátrányból állt fel az Almería – eredmények, tabella

Az Almería két gólos hátrányból is feltudott állni, de győzniük nem sikerült, így még van miért izgulniuk az utolsó három fordulóban.

Nolito gólöröme. Fotó: www.marca.com

Nolito gólöröme. Fotó: www.marca.com

SPANYOLORSZÁG
PRIMERA DIVISION
35. FORDULÓ

Almería – Celta Vigo 2-2 (0-2)
G: T. Bifouma (47′), J. Zongo (68′) ill. D. Nolito (17′), S. Mina (39′)
Kiállítva: M. Dos Sanots (74′) ill. G. Cabral (54′)

Az Almeríának égető szüksége van a három pontra, míg a Celtának már szinte mindegy volt, de egy-két helyezés még múlhat rajta. A vendégek ennek megfelelőjén felszabadultan játszották azt amit tudnak, a hazaiak pedig kissé görcsösen. A 17. percben meg is szerzi a vezetést a Celta. Egy blokkolt lövés pont Nolito elé pattan és az ex-Barcelona játékos a bal alsóba belsőzi 13-14 méterről, 0-1! A 39. minutumban pedig még nagyobb bajba kerülnek az Almería, mert egy óriási védelmi hiba után Mina lép ki ziccerben és könnyedén értékesíti is azt, 0-2!

A második játékrész elején azonnal betalál az Almería, egy lövést követően Alvarez kapus pont Thievy Bifouma elé üti a labdát, ő pedig nem hibázza el az ordítóan nagy lehetőséget, 1-2! Az 54. percben pedig emberhátrányba kerülnek a vendégek, Bifouma lépett volna meg, de Cabral lerántja, ezért utolsó emberként jár a piros, igaz ott volt még Fontás is, így nem biztos, hogy jogos a piros. A 68. percben pedig az egyenlítő találat is összejön egy remek támadás végén, Dubarbier beadása Hemedről pattan Zongo elé, a Burkina Faso-i szélső pedig a kapuba pofozza a labdát, 2-2! Hat perccel később pedig Mauro Dos Santos követ el egy felesleges szabálytalanságot, amiért megkapja második sárgáját, így ő is a kiállítás sorsára jut. Az Almería jött előre ezek után is a három pontért, de nem sikerült újabb találatot szerezniük. Megérdemelt döntetlen született a mérkőzésen.

A forduló összes eredménye: 
Real Sociedad – Levante 3-0
Córdoba – Barcelona 0-8
Atlético Madrid – Athletic Bilbao 0-0
Sevilla – Real Madrid 2-3
Deportivo La Coruna – Villarreal 1-1
Espanyol – Rayo Vallecano 1-1
Getafe – Granada 1-2
Valencia – Eibar 3-1
Málaga – Elche 1-2
Almería – Celta Vigo 2-2

A bajnokság élmezőnye: 

1. Barcelona 87 pont
2. Real Madrid 85 pont
3. Atlético Madrid 76 pont
4. Valencia 72 pont
5. Sevilla 69 pont

A góllövőlista élmezőnye:
1. Cristiano Ronaldo 42 gól
2. Lionel Messi 40 gól
3. Griezmann 22 gól
4. Neymar 21 gól
5. Bacca 20 gól

Szajevics Patrik