Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Ami tragédia a Parmanak, az remény a Cagliarinak – 4-0!

Igazi kiesési rangadón találkozott egymással a kétes jövőképpel rendelkező Parma, és a viszonylag reális bennmaradási esélyekkel rendelkező Cagliari.

www.gazettait

www.gazettait

Serie A – 34- forduló
A tabella utolsó helyén szerénykedő Parma nem csak a pályán de azon kívül is válságban van. A 90-es évek talán legközkedveltebb olasz együttese ugyanis leküzdhetetlen financiális problémákkal küzd, aminek „köszönhetően” gyakorlatilag teljesen motiválatlanul kénytelen pályára lépni hétről hétre.
Roberto Donadoni korábbi olasz szövetségi kapitány tisztában van vele, hogy a Parmanál csak küzd az árral, lévén tét nélkül kell játszaniuk, hiszen akkor sem lenne biztos a sárga-kékek jövője, ha biztosították volna tagságukat az első osztályban.

Ám túlélésről szakmai téren sincs szó, lévén a szinte teljesen motiválatlan vendégek már-már feltartott kézzel utaztak Cagliariba, ahol a nem túl veretes hazaiaktól is beszedtek egy négyest. A Cagliari már negyedóra után kettővel ment, a szünetre pedig már 3-0-val vonultak a csapatok. A második játékrészre már visszavettek a vendéglátók, tudván, hogy a hátralévő négy meccsükre tartalékolniuk kell erejüket.

A Parma veresége már nem osztott, nem szorzott, kiesett már korábban. A 24 pontos, és utolsó előtti Cesena reményei nagyon halványak, a hajráig 12 pontból 12-et kellene bezsebelnie. A Cagliari a 18. helyen hatpontos hátrányban van, a már bennmaradó pozícióban ücsörgő Atalantával szemben. Matematikai esélyese a kiesésre a bergamoiakon kívül még a Sassuolonak, és az Empolinak van.

Cagliari – Parma 4-0
Gólszerzők: Ekdal (3. perc), Farias (14.), M’Poku (38.), Cop (63.)

A Serie A hátsó régiója:
… 15. Empoli 38 pont, 16. Sassuolo 37 pont, 17. Atalanta 33 pont, 18. Cagliari 27 pont, 19. Cesena 24 pont, 20. Parma 16 pont.

Balogh József