Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juve-Real 2-1: Morata ünnepel, de szíve a Realé

Létfontosságú vezetőgólt szerzett tegnap este Álvaro Morata a Juventus, és a Real Madrid Bajnokok Ligája elődöntős párharcának első, torinói felvonásán.

www.goal.com

www.goal.com

Morata gyermekkorában ugyan még az Atlético utánpótlásában is gardírozódott, kész játékos a Real Madridnál vált belőle, és tavaly nyáron a „Királyiakat” hagyta el a több játéklehetőség, és a Juventus kedvéért. Morata 20 millió eurós leigazolása pedig egyre inkább kifizetődni látszik, lévén a tegnapi 2-1-es győzelem során ő szerezte a Juve első találatát. Természetesen Morata nem ünnepelt látványosan a szeretett ellenfél ellen. Ennek ellenére természetesen a 22 esztendős csatár tisztában van vele, hogy ő most a Juventus alkalmazottja, amelynél nagyon bíznak benne, amit igyekeznie kell meghálálni, még ha azt a Real ellen is kell megtennie:

„Boldog vagyok. Nyertünk, ami mindenkinek nagyon nehéz a Real Madrid ellen. Ez egy jó meccs volt, de meg kellett dolgozni érte, mert ők a legjobb csapat a világon. Ha nyersz, az mindig jó. A Bernabéuban veszélyesebbek lesznek, és ezért keményen fogunk dolgozni a héten. Még soha nem szóltam egy rossz szót sem a Real Madridról. Néhányan olyat keresnek, amikről nincs is sz. Mindig azt mondtam, hogy nem fogok ünnepelni, ha gólt szerzek, mert mindig győzelmet várok tőlük, ha nem ellenünk játszanak. Hálás vagyok az ottaniaknak, de most a Juventus játékosa vagyok.” – nyilatkozta Morata, a lefújást követően.

Balogh József