Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zsinórban negyedszer nyert az Újpest

Pápa, Dunaújváros, Győr. Ezt a sormintát folytatta sikerrel az Újpest és beállította a Nyíregyházát is a többiek közé, vagyis negyedik győzelmüket aratták egymás után Balajczáék.

Ojo (jobbra) oroszlánrészt vállalt a győzelemben

Ojo (jobbra) oroszlánrészt vállalt a győzelemben

Nyíregyháza – Újpest 2:4 (1:3)
Helyszín:
Sóstói-stadion
Veze
tte: Erdős
Nyíregyháza:
Balogh (Ovsijenko 52.) – Fodor, Kovacevic, Szokol (Darcimelija 79.), Bosnjak – Zofcak, Kostic, Pekár, Arziani (Abdouraman 52.), Halenar – Seydi
Újpest:
Balajcza – Litauszki, Hudák, Heris, Forró – Andric (Bardhi 68.), Nagy, Balogh, Stanisavljevic, Suljic (Dankwah 89.) – Ojo (Perovic 80.)
Gólszerzők:
Seydi (12.), Pekár (48.) ill. Stanisavljevic (3.), Ojo (26.,66.), Andric (33.)
Sárga lap:
Arziani (47.), Kostic (86.) ill. Balogh (86.), Suljic (87.)

Az Újpest kimondva kimondatlanul azzal a céllal érkezett Nyíregyházára, hogy folytassa jó sorozatát, a hazaiak pedig azért szerettek volna nyerni, mert matematikailag még nem biztosították be a bennmaradásukat. Ennek tükrében jó meccs volt várható, és nem is kellett benne csalódni. Stanisavljevic már rögtön a találkozó elején harcosan labdát szerzett, majd az ötös sarkáról a hosszúba lőtt (0:1). Nem váratott sokáig magára a nyírségi válasz sem. Egy nagy Bosnjak bedobás utáni kavarodásból Seydi jött ki nyertesen, és egyenlített (1:1). Lüktető volt a találkozó, majd a nagy újpesti “reménység”, Kim Ojo villant, Andric beadását juttatta a hálóba (1:2). Hamarosan érkezett az újabb találat, azonban a sorminta megszakadt, nem a hazaiak szerezték a gólt. Az imént még előkészítőként jeleskedő Andric ezúttal maga fejezte be az akciót (1:3). Ezután csendben csordogáltak le a hátralévő percek, jöhetett a szünet.
A második félidőben előbb Arzianinak jegyezhettük fel a meccs első sárgáját, majd zárkózott a Szpari, az utóbbi hetekben bombaformában játszó Pekár nagy góljával szépített (2:3). Balogh kapus egy párharc során megsérült, így érkezett a háló elé Ovsijenko, aki még az első tavaszi fordulóban csatárt játszott Pakson. A keresztléc mentette meg az Újpestet az egyenlítéstől, Pekár szerezhette volna meg második gólját. Ami elmaradt az egyik oldalon, az a másikon összejött, Suljic verte meg védőjét egy az egyben, majd beadását Ojo fejelte be, dupla! (2:4). Pekár ellen Heris szabálytalankodott, ám Erdő játékvezető sípja néma maradt, így nem fújt büntetőt, ezután már nem is jött össze az újabb szépítés a Nyíregyházának, ahogyan az Újpest is leállt a termelésben, így maradt a megérdemelt vendéggyőzelem.

Munkácsi Ádám