Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Újpest nyerte a fővárosi derbit!

Rangadóval folytatódott az NBI 28. fordulója, egyben vette kezdetét a szombati játéknap. A fővárosi derbin Újpesten az MTK vendégszerepelt, és egyetlen gól döntött a presztízs csatán: a nyerőember Litauszki volt!

p19led5k3j1h2ti1cg7e3gv179f3

A fővárosi derbi végén a csíkos mezes lila-fehérek örülhettek (forrás: ujpestfc.hu)

Újpest FC – MTK Budapest 1-0 (0-0)
Helyszín: Szusza Ferenc Stadion – 1.381 néző
Vezette: Erdős József
Gólszerzők: Litauszki (74′)
Sárga lapok: Thian (55′), Torghelle (79′)

Újpest FC: Balajcza – Nego, Heris, Litauszki, Forró, Hudák – Stanisavjevic, Bardhi (Sankovic 54′)– Nagy, Suljic, Ojo
Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic

MTK Budapest: Hegedüs – Baki, Poór (Vadnai 44′), Vukmir, Vass – Pölöskei, Kanta, Thiam – Horváth, Torghelle, Csiki (Bese 69′)
Szakmai igazgató: Garami József

A magyar bajnokság 2014/2015-ös szezonja is a végéhez közeleg, de még a hazai bajnokságban is maradtak kérdőjelek a végére. A pesti derbin a presztízs volt a tét, hiszen az Újpest már nem érhet európai kupaporondon való indulást érő helyre, míg az MTK már biztosan szerepel az Európa Liga selejtezőjében.

Lendületesen kezdték a csapatok a bajnokit, ugyanakkor komolyabb helyzet a 22. percig nem alakult ki. Igaz, azt megelőzően a 6. percben Bardhi is előnyt szerezhetett volna a hazaiaknak, de lövése mellé ment, majd a vendégek próbálták levédekezni a hazaiak gyors játékát, majd a 16. percben Csiki lőtt az újpesti kapu fölé Torghelle passza után. Eljött viszont a már említett 22. perc, amikor az MTK találhatott volna be, azonban Csiki jó helyzetből leadott lövését Litauszki blokkolta! A következő minutumban Forró lepte volna meg Hegedüs kapust, de az MTK hálóőre a helyén volt a hazai lövésénél. Majd Kanta labdáját a 25. percben Horváth csúsztatta kapura, de a hazai Balajcza nagyot védett. A következő nagy helyzet a félidő végéhez közeledve, a 40. percben alakult ki az Újpest előtt, amikor Suljic labdáját Bardhi vágta közelről fölé. Vendég oldalon sérülés miatt kellett cserélni a 44. percben – ekkor Poór helyét Vadnai vette át. Gólt nem hozott az első játékrész, igaz, akadt egy két nagyobb helyzet, de a találat még váratott magára.

A fordulás utáni első nagy helyzet a vendégek előtt adódott az 52. percben Kanta és Horváth összjátéka nyomán, de Kanta lövését követően mégsem kellett izgulnia az Újpestnek. Az 59. minutumban már a hazaiak találhattak volna be, de Ojo a védők közt kapura fordulva lövése után a labdát nem tudta kapura irányítani. A 64. percben Kanta végezte el az MTK szögletét, majd kontrázott az Újpest, de a nagy futás után a francia Nego kísérlete mellé ment. Viszont tíz perccel ezután sikerült megszereznie a vezetést az újpesti csapatnak Litauszki révén, aki laposan lőtte a labdát a kapuba (1-0). Újabb tíz perc telt el, amikor újra betalálhatott volna az Újpest, de Ojo a kapufát lőtte telibe labdájával, majd Stanisavjevic a kipattanó utáni kísérletét védte Hegedüs, aki a 87. minutumban pedig Szankovics lövését védte ki! A továbbiakban már igazán nagy lehetőség nem alakult ki, így a forduló rangadóját, a fővárosi derbit az Újpest nyerte a 2. helyre pályázó MTK ellen.

Nagy Dávid