Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Orosz Kupa: A Lokomotív a hosszabbításban húzta be a győzelmet

A Lokomotív Moszkva hátrányból állt fel és győzte le a Kuban Krasnodar gárdáját a hosszabbításban. Ez a klub hatodik kupa győzelme fennállásának óta.

http://www.sport-express.ru/

http://www.sport-express.ru/

OROSZORSZÁG
Orosz Kupa
Döntő

Lokomotív Moszkva- Kuban Krasznodar 3-1 (0-1; 1-1; 2-1)
G: Niasse (73′), Boussoufa (105′), Miranchuk (111′) ill. Ignatyev (28′)

Nagyjából két hasonló képességekkel rendelkező csapat ami az idei szezont illeti, azonban a fogadóirodák mégis a moszkvai csapatot tette egy kicsit előrébb. A találkozót a Kuban kezdte jobban és végig nyomás alatt tartotta a Lokomotív kapuját, a 8. percben pedig kis híján majdnem meg is szerezték a vezetést. Egy beadást Hugo Almeida vétett el, ami a horvát hátvédet, Corlukát is meglepte, így nem tudott időben reagálni és lábáról a saját kapuja felé vette a labda az irány, de pár centivel elkerüli szerencséjére. A 28. percben meg is szerzi a vezetést a jobban játszó Krasnodar, Ignatyev kap remek labdát a kapu előterében, majd higgadtan elgurítja a menteni igyekvő Marinato kapus mellett, 0-1! A 34. percben a moszkvaiak sem álltak távol a góltól, de Samedov szabadrúgását, amit nagyon ígéretes helyzetből lőhetett el, Beledov hárítani tudja. Ezután magára talált a Lokomotív és sorra jöttek a lehetőségek, de a Kuban játékosai állták a sarat.

A második játékrészre frissebben jött ki a moszkvai csapat és sikerült is rendre eljutni az ellenfél kapusának előterébe. Akadt ígéretes lehetőség is, azonban Beledov kapus falat húzott fel a kapu elé, de sikerült lerombolni azt a 73. percben a csereként beállt Niassenak, 1-1! A szenegáli csatár ezzel életben tartja a csapata reményeit. És mivel a maradék bő negyed órában nem szerzett gól egyik csapat sem, jöhetett a hosszabbítás. A hosszabbítás első félidejének végén pedig már a vezetést is megszerzi a fővárosi gárda, a marokkói Boussoufa révén, 2-1! A 111. percben a kitámadó Kuban ellen a másik csereként beállt játékos, Miranchuk is betalál, így végleg eldönti a párharcot, 3-1! A Lokomotív Moszkva a hatodik kupa győzelmét zsebelte be, megérdemelten.

Szajevics Patrik