Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Play Off: Előnyben a Feyenoord, nagy lehetőség előtt a Vitesse!

Hollandiában az Európa Ligába jutáshoz play-offokat rendeznek, ennek a keretein belül találkozott egymással a Heerenveen és a Feyenoord, valamint a Zwolle és a Vitesse. 

Forrás: facebook.com

Forrás: facebook.com

Heerenveen – Feyenoord: 1-0
G: Thern (83.)

A Feyenoord irányította a játékot, többet birtokolta a labdát és látszódott rajtuk, hogy már az első meccsen szeretnének nyerni. A Heerenveen átengedte a területet, azonban a védelme nagyon jól zárt, nem is sikerült a rotterdamiaknak feltörni őket. A Feyenoord komoly helyzetet nem tudott kialakítani, amit meg igen, azt meg El Ahmadi lövés helyett inkább lepasszolta, és azzal oda lett az esély. A hazaiak végül egy elég ellentmondásos találattal nyertek, Slagveer tekert középre, Veerman befejelte a labdát a kapu elé, Thern pedig egészen közelről az üres kapuba fejelt. A probléma csak az, hogy Thern a fejes pillanatában lesen volt, azonban ezt az asszisztens nem húzta be.

https://www.youtube.com/watch?v=Omo–CzkIno

Zwolle – Vitesse: 1-2
G: van der Werff (31.) ill. Vejinovic (68.), Qazaishvili (74.)

A Zwolle az elején határozottabban lépett fel, és ennek meg is lett az eredménye. Az ellenfél térfelén labdát szereztek, majd néhány húzásból eljutottak ziccerig, aminek a végén van der Werff könyörtelennek bizonyult. A második félidőre feljavult a Vitesse, igaz az egyenlítéshez hatalmas szerencse kellett. Vejinovic távoli lövése közben picit megcsúszott, a labda megpattant az egyik védőn, a kapus pedig nem tudta megfogni a lelassuló lövést, hanem a labda egész egyszerűen átpattant a keze fölött. Óriási potya volt, szilveszteri válogatásba illene. Rövid időn belül pedig fordított is a vendég csapat, a Zwolle kapufát lőtt, és a kontrából elmentek az arnhemiek. Ibarra tálalt Qazaishvili elé, aki befordult és a rövid alsóba lőtt.

http://www.dailymotion.com/video/x2qznh0_all-goals-zwolle-1-2-vitesse-21-05-15_sport

A visszavágókat 3 nap múlva rendezik, majd egy kétfelvonásos döntő vár a győztesekre.

Tereh Balázs