Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Pontot szerzett a Dunaújváros a Loki ellen.

Nehéz talajon sok hazai lehetőség ellenére nem esett gól a találkozón.

Küzdelmes meccsen osztozott meg a pontokon a kiesőjelölt és a dobogóra hajtó együttes. - fotó: nso.hu

Küzdelmes meccsen osztozott meg a pontokon a kiesőjelölt és a dobogóra hajtó együttes. – fotó: nso.hu

A kiesés elől menekülő Dunaújváros majdnem megtréfálta a dobogóra áhítozó Lokit. Ám hiába lőtt kapufát is Artner Tamás csapata, végül meg kellett elégednie az egyik ponttal. Jobban is kezdett az NB II elől menekülő vörös brigád. Nikházi már az elején leadott lövését kellett védenie Verpecznek. Nem sokra rá Eppel talált a hálóba, apró szépséghiba, lesről tette. A szünet előtt feljavult a hajdúságiak játéka, távolról tudtak csak próbálkozni, de Nagy Gergely rendre odaért a labdákra.

Fordulás után nem sokat változott a játék képe, irányított a Debrecen, ugyanakkor a nagyobb helyzetei a házigazdák előtt adódtak. Eppel még a kapufát is eltalálta, miután tisztán maradt, és tizennégy méterről lőhetett. A második negyvenöt percben több elkésett belépő is színesítette a meccset. Ennek köszönhetően volt dolga bőven Szabó Zsoltnak, aki nem is fukarkodott a sárga lapok kiosztásánál. Ellenben a Dunaújváros megköszönhette Szabó Zsoltnak, hogy Balogh Norbert elleni szabálytalanságért nem kapott büntetőt a Loki. Pedig a lassítások alapján jogos lett volna, de a futballban nem játszik a feltételes mód, így tulajdonképpen megérdemelt pontosztozkodás született. Ezzel az iksszel viszont az újvárosiaknak figyelniük kell a közvetlen riválisaikra is.

Dunaújváros – Debrecen 0-0
Dunaújváros, 1500 néző, vezette: Szabó Zsolt
DPASE: Nagy G. – Villám, Vaskó, Szekeres A. (Farkas A., a szünetben), Hidvégi – Csehi T. (Thiago, 58.), Petneházi – Jakab, Nikházi, Böőr – Eppel
DVSC: Verpecz – Jovanovic (Mihelic, 23., Ferenczi J., 87.), Máté P., Mészáros N., Korhut – Nagy Z., Varga J. – Kulcsár T. (Szécsi M., 67.), Szakály P., Bódi – Balogh N.
g.:
s.: Jakab D., (34.), Vaskó (42.), Nikházi (57.) ill.: Bódi (59.), Korhut (66.)

Gavalovits Sándor