Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Három jelölt az edzői posztra

Egybehangzó spanyol és olasz sajtóértesülések szerint vasárnap menesztik posztjáról Carlo Ancelottit a Real Madrid vezetőedzőjét. A következő évadot tehát minden bizonnyal egy új trénerrel kezdik meg a blancók, ám azt még nem tudni, hogy ki lesz az utód. Három jelöltről beszélnek, nézzük kik azok. 

sfgh

Elsőként Jürgen Klopp neve merült fel, mint ismeretes a Borussia Dortmund sikeredzője hét esztendő után áll fel a sárga-feketék kispadjáról, s még nem tudni, hogy hol folytatja edzői pályafutását. Nyílt sisakos támadójáték, csapatépítés, remek közeg, ezt szokhattuk meg Klopptól, sokak szerint pontosan beleillik a Real Madrid karakterisztikájába. Vele kapcsolatosan egyébként olyan hírek is napvilágot láttak, miszerint elképzelhető, hogy egy esztendőt kihagy, mint korábban Pep Guardiola, de arról is lehetett olvasni, hogy a török Fenerbahce is megkörnyékezte már.

A másik nagy név Rafa Benítez, a Liverpool korábbi sikeredzője, a Napoli jelenlegi trénere. Habár kontraktusa van jelenlegi csapatával, a sajtó szerint rábólinthat a Real Madrid megkeresésére. Az 55 esztendős szakember játékos karrierje összefonódik a Real Madrid nevével, s a stoplis szögre akasztása után a blancóknál tanulta ki az edzői szakma alapjait. Az u19-es csapat mellett a B együttest is trenírozta, ám ennek immáron 20 esztendeje…! Eljött a visszatérés ideje!?

Végezetül pedig Julen Lopetegui az FC Porto spanyol trénere, akinek pályafutása mind játékosként, mind pedig edzőként összekapcsolódik a Real Madriddal. A Castilla volt első profi klubja, ám az első csapatnál nem futott be, míg edzői karrierjének második állomása volt a Real Madrid B csapata. A portugál sztárcsapatot 2014 óta irányítja, s remek Bajnokok Ligája menetelést tudhat maga mögött. Vajon ő lesz a befutó!?

Őszi Ádám