Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Trónfosztás Belgiumban! – 151 év után bajnoki cím…

Egy fordulóval a Play Off vége előtt bajnokot avattak a balga élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Jupiler Leagueben), avagy három bajnoki cím után letaszították a trónról Juhász Roland korábbi csapatát a rekordbajnok Anderlechtet. Az új regnáló bajnok a Gent, mely 151 éves története során először hódította el a bajnoki aranyat. 

fft104mm3678287

Az elmúlt hetekben három bajnoki mérkőzését is vereséggel abszolvált az alapszakasz győztes Club Brugge, mely nagy árat fizetett ezért, ugyanis elbukta a bajnoki címet, avagy remekül hajrázott a története első aranyát jegyző Gent. A Standard Liege elleni hazai bajnokit követően kezdődhetett a szieszta, ugyanis az utolsó forduló eredményétől függetlenül bajnokot avattak. A Gent utóbbi hét Play Off meccsén veretlen maradt, közvetlen riválisát az Anderlecht és a Club Brugge csapatát is legyőzte.

A Play Off 9. fordulójában:
Charleroi – Club Brugge 1-3
Kortrijk – Anderlecht 2-2
Gent – Standard Liege 2-0

Előfordulhat, hogy az Anderlecht számára csak az Europa Liga jut, ugyanis a trónfosztott címvédő nagyon fontos bajnoki pontokat hagyott a Kortrijk otthonában, melynek következtében a Club Brugge visszajött a dobogó második fokára. Juhász Roland egykori csapatának sorsa tehát már nem a saját kezében van, a Club Brugge hibáját kell lesniük.

Íme a Play Off utolsó 10. fordulójának menetrendje:
Anderlecht – Gent
Club Brugge – Kortrijk
Standard Liege – Charleroi

A Juoiler League állása egy fordulóval a vége előtt:
1. Gent 49 pont (17-9) 
– már bajnok és Bajnokok Ligája főtáblás
2. Club Brugge 44 pont (15-16)
3. Anderlecht 43 pont (16-12)
4. Standard Liege 37 pont (12-13)
5. Charleroi 36 pont (13-13)
6. Kortrijk 34 pont (11-21)

Őszi Ádám