Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vasárnap nagy bejelentést tesz a Real Madrid

Trófea nélküli szezont nem tűr el a Real Madrid vezetősége, avagy a 2014-2015-ös szezon Carlo Ancelotti bukásáról szólt a Real Madrid kispadján, állítja az olasz és a spanyol sajtó egybehangzóan. A hivatalos bejelentésre vasárnap kerülhet sor, már mindenki az új vezetőedző kilétéről találgat. 

hi-res-174602084-crop-north2

Carlo Ancelotti korunk egyik legsikeresebb edzője. Az 55 esztendős szakembert a tavalyi szezon elején került a Real Madrid élére,s egyből trófeákat nyert a klubnak. A Spanyol Kupa mellett a Bajnokok Ligájában is finisbe  ért a csapat, s az Európai Szuperkupa után év közben a Klubvilágbajnoki serleg is a vitrinbe került. Egy dolog hibádzott, a bajnoki cím, melyet az Atletico Madrid hódított el. Az idei szezonnak a triplázás reményével futott neki a csapat (mindig ez a cél!), ám szép sorban minden fronton elbukott a Modric vezette csapat. Előbb a Spanyol Kupában parancsolt megálljt az Atletico Madrid, majd a Bajnokok Ligájában lecsapott a címvédők átka, s a Juventus jelentette a végállomást az elődöntőben. Múlt hét végén aztán a spanyol bajnoki versenyfutásra is feltették a pontot, avagy az ősi rivális FC Barcelonáé lett az aranyérem. Trófea tehát nincsen, ez pedig azt jelenti Madridban a Bernabeuban, hogy új edző kell…!

Az olasz szakember szerződése alapjáraton 2016 nyaráig, tehát a következő szezon végéig érvényes, ám ezt Florentino Pérez a blancók elnöke felbonthatja. Ennek van egy záradéka, avagy 3,5 millió euró Ancelotti végkielégítése. Ernesto Bronzetti a szakember képviselője már Madridban tartózkodik, s a felek tárgyalóasztalhoz is ültek. Ezen híreket a goal.com, az AS és a Sky Sports Italia is közölte, s megjegyzi, hogy a szombati bajnoki zárást követően vasárnap kerülhet sor a bejelentésre.

Természetesen ez kérdéseket vet fel! Ki lesz a Real Madrid trénere az új szezonban? Hol folytatja Carlo Ancelotti? – Nos, utóbbi állítólag visszatérhet korábbi sikerei helyszínére, s az AC Milan kispadját foglalhatja el, míg a blancók padjára a sajtó szerint Jürgen Klopp és Rafa Benítez a legesélyesebb, de a Porto edzője Julen Lopetegui is ott van a pakliban.

Őszi Ádám