Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Hat csapat a kiesés ellen! – Záró-kör előzetes

Elképesztő izgalmak maradtak hátra, a Bundesliga 2014-15-ös idényének utolsó fordulójára. Bár alkalmasint megjegyzendő, hogy a felsőházban minden lényegi kérdés eldőlt, csupán a kieső, és az osztályozóra kényszerülő gárda kiléte a bizonytalan.

hamburg001

Bundesliga – 34. forduló
A tisztánlátás végett rohanjunk végig a táblázaton. A Bayern már régóta bajnok, míg a dobogón egyelőre tisztázatlan felosztásban, de már biztosan a Wolfsburg, és a Mönchengladbach osztozik. Már garantáltan negyedik a Leverkusen, amely már készülhet is a nyári BL-selejtezős hadjáratra. Kevés ez az 5. hely, a minimum dobogóra érdemes Schalkétól, főleg, ha végül csak 6. lesz a királykékmezes alakulat. Utóbbi ugyanis az Augsburggal cserélhet helyet. A bajor kiscsapatot, de csakis őket előzheti még meg a befutóra a Borussia. A nemrég még bajnok Dortmund ha nem is huszáros hajrával, de feltámadt poraiból, bár számukra már lényegtelen a dolog, lévén a kupadöntő miatt már így is EL-szereplők. Nem sokan tettek volna súlyos pénzeket a Werder bennmaradására, ám a Weser partiak megemberelték magukat, és jó eséllyel a tabella első helyében végezhetnek, ám erre a „kitűntetésre” pályázik még a Hoffenheim (Szalai Ádámmal), a Mainz (Szalai Ádám ex-klubja), a Frankfurt (a magyar sportmédiában csak Détári FC), és a Köln (tudjátok, a kecskés csapat) is.
A kiesésre még kellemetlen eséllyel pályázik „Pál Dárdáj” Herthaja, a Freiburg, és a Hannover. Osztályozós helyen szerénykedik a Stuttgart, míg a Hamburg, és a Paderborn talpát már bizony jócskán égeti a tisztító tűz.

Kilenc mondat, a forduló kilenc meccséről:
A Bayerntől illő lenne, ha bajnokként legalább szezonbeli utolsó meccsét megnyerné, amire már egy hónapja nem volt példa a bajnokságban. 2008-as bajnoki címe óta a legnagyobb sikert, az ezüstérmet könyvelheti el a Wolfsburg minden más eredménytől függetlenül, ha ma legyűri a Kölnt. Szintén a második helyre hajt a Gladbach, amely a bajor csodacsapatot fogadja, az Augsburg képében. Nos, Szalai Ádám aligha, de csapattársai még könnyen útját állhatják a Hertha bennmaradásának. A Frankfurt – Leverkusen meccs totál érdektelenségbe, de akár igazi adok-kapokba is fulladhat. Meg se merjük jósolni, a Dortmund – Bremen rangadó végeredményét, talán a hazai pálya miatt a Borussia az esélyesebb. A Stieber Zoltánnak, és a Hamburgnak nagyot kell villantania, hogy a kikötővárosiak a Schalke ellen kiharcolják a bennmaradást. A Hannover- Freiburg, és a Padernborn – Stuttgart meccs mind a négy klubnak élet-halál harcot fognak jelenteni.

15:30 Bayern München – Mainz
15:30 1. FC Köln – Wolfsburg
15:30 Mönchengladbach – Augsburg
15:30 Hoffenheim – Hertha BSC
15:30 Eintracht Frankfurt – Bayer Leverkusen
15:30 Borussia Dortmund – Werder Bremen
15:30 Hamburger SV – Schalke 04
15:30 Hannover 96 – Freiburg
15:30 Paderborn – VfB Stuttgart

Bundesliga

Balogh József