Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Még sok kérdés maradt az utolsó fordulóra – előzetes

A spanyol bajnokság utolsó, azaz 38. fordulóját rendezik és még sok lezáratlan kérdés maradt, mind az európai kupákban, mind a kiesést illetően.

PD-2014-2015-KÉSZ
Elche – Levante: Az egyetlen mérkőzés amit 16:30-ás kezdettel rendeznek. Már mindkét fél számára tét nélküli a mérkőzés, de zárásként úgy gondolom szeretne mind a két gárda győzelemmel búcsúzni.
Almería – Valencia: A hazaiak, ha nem nyernek biztos kiesők, a vendégek számára pedig elúszhat a BL indulást érő negyedik hely, ha nem gyűjtik be a három pontot, de nekik legalább saját kezükben a sorsuk.
Athletic Bilbao – Villarreal: A Bilbaonak nyernie kell és reménykednie, hogy a Sevilla behúzza az Európa Ligát, mert akkor ők is kvalifikálnák magukat az európai kupasorozatba. A Villarreal számára már teljese tét nélküli a mérkőzés.
Barcelona – Deportivo: A katalánok már bajnokok, viszont Xavi utolsó bajnokija, akit mindenképp győzelemmel szeretnének búcsúztatni mindhárom sorozatban. A Depor, ha nem nyer és másik két riválisából az egyik begyűjti a három pontot, akkor kiesik.
Celta Vigo – Espanyol: A hazaiaknak már csak presztízs, a kisebbik katalán csapatnak pedig még meglehet a hetedik hely, ha a Bilbao kikap és a Málaga pontokat veszít.
Eibar – Córdoba: Az Eibar nagyon elrontotta a szezon második felét, így muszáj nyerniük, ha bennakarnak maradni, de nem saját kezükben a sorsuk. A Córdoba már rég kiesett, de szépen szeretnék búcsúztatni ezt a borzalmas szezont.
Granada – Atlético Madrid: A Granadanak nyernie kell, ha megvan a három pont, biztos résztvevője a jövő évi La Ligának, ha nem, akkor még ki is eshetnek. Az Atlético számára megfelelő az egy pont is céljuk eléréshez, azaz a harmadik helyhez.
Málaga – Sevilla: Mindkét csapatnak kell a győzelem, a Málaga egy Bilbao vereség esetén feljöhet a hetedik helyre és, ha kiszurkolja aktuális ellenfelének kupagyőzelmét úgy indulhat az EL-ben. A Sevillanak két esélye is van a BL-ben való indulásra, ez tűnik nehezebbnek, mert itt nem saját kezükben a sorsuk.
Vallecano – Real Sociedad: A hazaiak még léphetnek fel pár lépcsőfokot és akár lefelé is egyet, a vendégek számára már tét nélküli a mérkőzés.
Real Madrid – Getafe: A Realnak már egy kupára sincs már esélye, ezzel mondhatni, hogy gyenge szezont futottak, egy remek mérkőzéssel talán javítanának ezen valamit. A Getafe már biztos bennmaradó, így számukra egy nagy skalp behúzása lehet az esetleges motiváló erő. A mérkőzést akárcsak az Elche – Levantét más időben rendezik, két órával később, mint a többi még téttel bíró találkozót.

A mérkőzéseket egységesen fogja közvetíteni a Sport 2. A két külön időben lejátszott mérkőzést természetesen külön adják le.

Szajevics Patrik