Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: A Felcsút négy góljára öttel válaszolt az Újpest

Az Újpest zsinórban öt mérkőzést tudott megnyerni, így jelenleg ők voltak a legjobb formában lévő csapat a bajnokságban. A túloldalon, a Puskás Akadémiánál már kevésébé örülhettek ilyen jó szériának, hiszen a 2015-ös esztendőben, hazai pályán még nem nyertek mérkőzést. A rossz széria nem tört meg, a vendégek egy fantasztikus mérkőzésen hozták el a három bajnoki pontot.

Már a találkozó elején megszerezte a vezetést a Felcsút, hiszen a hatodik percben, Kleinheisler László bal oldai szöglete után Tischler Patrik emelkedett a legmagasabbra a négy vendég védő között és okosan a hosszú alsóba fejelt. Pár perccel később már Jonathan Heris bombája révén egyenlíthetett volna az Újpest. De ami itt elmaradt, az a 11. percben már összejött: Balogh Balázs szöglete után Asmir Suljic kapásból lőtte kapura a kifejelt labdát, majd Heris reflexszerű mozdulattal, sarokkal továbbította a labdát a jobb alsó sarokba. A középkezdés után már a lilák vezettek, ugyanis Nemanja Andrics hosszan vette át a középre belőtt labdát és a szerelni igyekvő hazai védő rárúgta a támadó lábára a labdát, ami begurult a kapuba. A következő komolyabb lehetőség újabb gólt eredményezett. A 18. percben Lencse László centerezett, ami Hudák Dávidon megpattant és így került Tischler elé, akinek első lövését még blokkolták, ám a kipattanót a kapu jobb oldalába lőtte. A szinte hihetetlen első húsz perc után sem lankadtak a felek. Több távoli lövéssel tartották éberen a kapusokat, de újabb gólok nem születtek. Legalábbis a félidő hajrájáig így álltak a csapatok, de Hudák lövését les címén (jogtalanul) érvénytelenítették, így Tischler mesterhármasa után a hazai csapat vonulhatott előnnyel a szünetre, mert a 45. percben Forró Gyulát támadta le Kleinheisler és a megszerzett labdát rögtön középre lőtte, amit Tischler becsúszva továbbított a kapub bal alsó sarkába. A szenzációs félidő végén mindenki elégedetten mehetett el szünetre.

A második játékrészben sem lassítottak a csapatok. Az 53. percben a vendégek lemásolták Tischler harmadik gólját, de ekkor Andrics fejelt a rövid sarokba, amivel egalizálták az eredményt. A következő percben már Kim Ojo fejesénél hördültek fel a vendég szurkolók, de a 66. percben Tischler a negyedik gólját is megszerezte. Előbb Hudákot, majd Balajcza Szabolcsot is leültette, majd az üres kapuba lőtte a labdát. Igazából nem örülhetett sokat a góljának, hiszen a 69. percben már egyenlített az Újpest. Balogh jobb oldali szabadrúgása után Renato Kelic térdéről pattant a labda a saját kapujába. Már eddig is kiváló és minden igényt kielégítő mérkőzést játszottak a felek és a szurkolók is kitették magukért, hiszen nagyszerű hangulatot varászoltak a Pancho Arénába. De ismét a vendég tábor örülhetett, mert a 79. percben Loic Nego közvetlen közelről segítette be a labdát a kapuba, amivel már 5-4-re vezettek a lilák. A továbbiakban már újabb gól nem született, habár Ojo a 92. percben szemtől szemben vezethette a kapura a labdát, de lövése elkerülte a kaput. Ettől függetlenül a vendégek behúzták a találkozót. Habár a mérkőzés igazi győztese a szurkolók és a nézők voltak.

OTP Bank Liga, 29. forduló

Puskás Akadémia FC-Újpest FC 4-5 (3-2)
G: Tischler (6., 18., 45., 66) ill. Heris (11.), Andrics (12., 53), Kelic (69 – öngól), Nego (79.)

Acsádi Gergő