Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Győzelmével biztos dobogós az MTK, a Hali izgulhat – VIDEÓ

Ami 2004 óta egyszer sem sikerült, az most összejött az MTK-nak. Hazai pályán tudták legyőzni a Haladást. Pedig a vendégek nagy lehetőséget halasztottak el, mert ha nyertek volna, akkor már biztos bennmaradóként készülhettek volna az utolsó fordulóra, így viszont még lesz miért izgulniuk.

A 7. percben már vezethetettek volna a vendégek, de Radó András 11 méterről a kapu mellé lőtt. A következő bő tíz perc nem hozott említésre méltó helyzetet. Inkább a mezőnyben gyűrték egymást a felek és hiába kerültek ziccer közeli helyzetbe, rendre rossz megoldást válaszottak a játékosok. Azonban a 22. percben Halmosi Péter remekül szolgálta ki Radót, aki 11-ről gyengén lőtte el a labdát és a kipattanót sem sikerült a kapuba továbbítani. Idáig csak a vendégek kerültek gólközeli helyzetbe, de a 28. percben már az MTK is feljegyezhetett egy igen veszélyes lehetőséget: Pölöskei Zsolt 33-ról bombázott és a felső lécet forgácsolta szét. Ám ami akkor nem is ment be, az már a 35. percben igen, ugyanis Horváth Zsolt 13-ról még ismét a kapufát találta el, de a kipattanóra Torghelle Sándor érkezett a legjobb ütemben és az üres kapuba passzolta a labdát. Az utolsó 15 percben Pölöskei újra távolról próbálkozott, de távoli lövése elkerülte a kaput, míg a túloldalon Halmosi kísérletét tudta hárítani Hegedűs Lajos kapus. Így hazai előnnyel mehettek szünetre a felek.

A folytatásban sem emelkedett a színvonal a felhők fölé. Szórványosan próbálkoztak a csapatok és ezek a lehetőségek is inkább távoli kísérletek voltak, és nem igazán kidolgozott ziccerek. Egyik oldalról Devecseri Szilárd lövés okozott némi veszélyt, míg a hazai részről Csiki Norbert kísérlete borzolta a vendégek idegeit. A mérkőzés csöndesen csordogált és valamelyest az utolsó 20 percben pörögtek fel a felek. A 71. percben Torghelle eldönthette volna a mérkőzést – kétszer is -, de mindkét alkalommal elpuskázta hatalmas ziccerét: először Pölöskei passza után vezethette egy az egyben kapura a labdát, de emelésébe beleléptek, így szöglettel jöhetett az MTK, ami után már fejjel vehette volna be a vendégek kapuját. Három percre rá ismét Torghelle veszélyeztetett, ám közeli lövését Rózsa Dániel kapusba lőtte. A gyenge második félidőt a 87. percben zárta le az MTK, hiszen Gera Dániel zseniális megkerülős csele után centerezett és Torghelle finoman, belsővel gurított a kapu jobb oldalába. A hazai csapat így bebiztosította dobogós helyezését, így indulhat az Európa Liga selejtezőjében, míg a Haladásnak az utolsó fordulóban, hazai pályán kell kivívnia a bennmaradást.

OTP Bank Liga, 29. forduló

MTK Budapest-Szombathelyi Haladás 2-0 (1-0)
G: Torghelle (35., 87.)

Acsádi Gergő