Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga 2: Véget ért a másodosztály szezonja is

A német másodosztály 2014/2015-ös idényében is szinte teljesen befejeződtek a küzdelmek, ugyanis már csak osztályozó mérkőzések vannak hátra azzal, hogy a 34. fordulóban lezárult a bajnoki szezon.

560-1432481819

Nagy volt a darmstadti öröm – a klub a következő idényt az élvonalban kezdi meg! (forrás: kicker.de)

Szinte minden eldőlt, ami a Bundesliga második vonalát illeti, hiszen az Ingolstadt mellé csatlakozott még egy biztosan feljutó klub, valamint kiderült, ki játszhat a Hamburg ellen azért, hogy feljusson az első osztályba. Eldőlt az is, mely csapat játszhat a másodosztályban való bennmaradásért osztályozót, és hogy kivel!

Így zárult a Bundesliga 2 idénye

A Karslruhe-Darmstadt-Kaiserslautern trión volt nagy a nyomás, hiszen tudni lehetett, a három klub egyike marad a ligában, míg egy feljut az Ingolstadttal, egy pedig osztályozóval juthat fel az élvonalba. Két együttes hozta a kötelezőt, de lehetett tudni, hogyha sikerülne nyernie,  győzelme ellenére, ha úgy alakulnak riválisai meccsei, akkor a Kaiserslautern még osztályozót sem játszhat a feljutásért. A Darmstadt a St. Pauli otthonából hozta el a három pontot, míg a Karlsruher SC az 1860 München csapatát taszította a mélybe! A ‘Lautern rangadót vívott a már feljutott és biztos 1. helyezett Ingolstadt csapatát vendégül látva – a hazaiak sokáig vezettek, viszont végül döntetlennel zárult a meccsük. Ha megtartotta volna előnyét a ‘Lautern, a másik két említett siker miatt a következő idényt is a másodosztályban kezdték volna meg. Az éllovassal végül a Darmstadt szerepelhet a következő szezontól már biztosan a Bundesliga élvonalában, míg a Karsruher SC Stieberék ellen próbálja meg kiharcolni az élvonalba jutást.

A Bundesliga 2 tabellájának veszélyzónájában az dőlt el csak biztosan, hogy a VfR Aalen a következő szezont a harmadik vonalban kezdi meg, de sokan izgulhattak még azért, bennmaradhatnak-e a másodosztályban. A fordulót a 17. helyen megkezdő Erzgebirge Aue maradt is ebben a pozícióban, hiszen a Heidenheim otthonában játszott döntetlent, így megvan a másik biztos kieső klub is. A Greuther Fürth, a St. Pauli, valamint az 1860 München is vereséggel zárta a bajnoki szezont, és első kettő megmenekült, míg a müncheni csapat osztályozót fog játszani a bennmaradásért.

A harmadosztályban a harmadik helyet, mint már korábban bizonyossá vált, a Kiel szerezte meg, így ez az együttes játszhat majd Simon Krisztián csapatával, azaz az 1860 Münchennel azért, hogy feljusson a másodosztályba. Már az is eldőlt a múlt hétvégén, mely klubok jutnak fel biztosan a másodosztályba, már csak az volt kérdéses, melyik klub foglalja el a 3. Ligában az első helyet végül. A harmadosztály elsője az Arminia Bielefeld lett, megnyerve utolsó bajnokiját is, míg a Duisburg a vereségével második helyen zárta a ligát és búcsúzott feljebb lépve.

Most pedig lássuk tehát, mely csapatok jutottak fel, melyek estek ki, és melyekre vár osztályozó

Feljutott az élvonalba: Ingolstadt (1.), Darmstadt (2.),
Osztályozót játszik a Hamburger SV-val a feljutásért: Karlsruher SC (3.)

Kiesett: Erzgebirge Aue (17.), VfR Aalen (18.)
Osztályozót játszik a bennmaradásért a Kiel ellen: 1860 München (16.)

A 2. Bundesliga 34. fordulójának eredményei

Darmstadt – St. Pauli 1-0 (0-0)
Kaiserslautern – Ingolstadt 1-1 (1-0)
Karlsruher SC – 1860 München 2-0 (1-0)
Fortuna Düsseldorf – FSV Frankfurt 2-3 (2-2)
VfL Bochum – Sandhausen 0-0
Heidenheim – Erzgebirge Aue 2-2 (0-0)
RB Leipzig – Greuther Fürth 2-0 (2-0)
1. FC Nürnberg – VfR Aalen 2-1 (1-0)
Union Berlin – Eintracht Braunschweig 2-0 (0-0)

A góllövőlista végeredménye:

1. Rouwen Hennings (Karlsruher SC) – 17 gól – GÓLKIRÁLY
2. Simon Terrode (VfL Bochum) – 16 gól
3. Florian Niederlechner (Heidenheim) – 15 gól
4. Sebastian Polter (Union Berlin) – 14 gól

A bajnokság végeredménye
Bundesliga 2 tabella

Így zárult a Bundesliga 2 2014/2015-ös idénye (forrás: eredmények.com)

Nagy Dávid