Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Frank Lampard góllal búcsúzott a Premier League-től! – videóval

Befejeződtek a Premier League 2014/15-ös idényének küzdelmei. A vasárnapi játéknapon minden mérkőzés egy időpontban, 16:00-kor kezdődött, és Steven Gerrardon kívül Frank Lampardtól is búcsút vehettek a szurkolók.

Kép forrása: mcfc.co.uk  Frank Lampard góllal búcsúzott a PL-től

Kép forrása: mcfc.co.uk
Frank Lampard góllal búcsúzott a PL-től

 

Chelsea – Sunderland 3-1 (1-1)
London, Stamford Bridge, 41.620 néző. Vezette: Lee Mason.
Chelsea: Cech – Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta – Mikel (Christensen 78.), Matic; Cuadrado (Remy 44.), Willian, Hazard – Drogba (D.Costa 30.).
Sunderland: Mannone – Jones, Coates, O’Shea, Van Aanholt – Larsson, Rodwell – Johnson (Giaccherini 75.), Wickham, Defoe – Fletcher.
Gólszerzők: Diego Costa (37.-büntető), Remy (70.,88.) ill. Fletcher (26.)
Sárga lap: Cuadrado (42.), Matic (82.) ill. Rodwell (32.)

A bajnokcsapat azt a Sunderlandet fogadta, melyet az elmúlt években többször is alaposan elvert. Ennek ellenére a kissé felforgatott Chelsea nem kezdett túl jól, hiába kaptak lehetőséget azok a játékosok akik általában csak csereként jutnak szóhoz, a vendégek szerezték meg a vezetést. Steven Fletcher fejesére nem volt ellenszere a búcsúzó Petr Cech kapusnak. A vélhetően visszavonuló Didier Drogba helyett Diego Costa állt be fél óra után, és a 37. percben a megítélt büntetőt a spanyol csatár gólra is váltotta. A szünetre döntetlennel vonultak a felek.

A Sunderland a második félidőre is igen agilisan jött ki, az örökifjú Jermain Defoe lövését sikerült blokkolni, ám a túloldalon erre már nem volt esélyük a védőknek: Hazard passzát Loic Remy váltotta be a kasszánál, és már meg is fordította a meccset a Chelsea. A hazaiak tovább nyomtak, és előbb Willian veszélyeztetett, majd Remy percei következtek ismét: Matictól kapott nagyszerű passzt a támadó, amit ki is használt, beállítva a 3-1-es végeredményt. A Chelsea győzelemmel búcsúzott közönségétől, a Sunderland pedig ugyan kikapott, de becsülettel helyt álltak a bajnok ottohnában.

Leicester City – QPR 5-1 (2-0)
Leicester, King Power Stadium, 31.467 néző. Vezette: Michael Oliver.
Leicester: Schmeichel – Wasilewski (De Laet 46.), Huth, Morgan – Albrighton, Cambiasso (Drinkwater 76.), King, Schlupp – Mahrez – Ulloa, Vardy (Kramaric 65.).
QPR: McCarthy – Onuoha, Dunne, Hill, Yun (Kpekawa 85.) – Philips, Henry (Comley 80.), Barton, Fer – Austin, Cox.
Gólszerzők: Vardy (16.), Albrighton (43.), Ulloa (51.), Cambiasso (52.), Kramaric (86.) ill. Austin (57.)

A bajnokság utolsó helyéről elmozdulni képtelen QPR a nagyszerű sorozatot kifogó Leicester City otthonába látogatott, és a Newcastle elleni győzelemből erőt merítve próbálták útját állni Ulloáék rohamainak. Kevés siker kísérte ezen próbálkozásaikat, a leicesteri csapat igen simán kivégezte londoni ellenfelét. Előbb Vardy talált be, majd még a félidő zárása előtt Albrighton használta ki a lehetőségét, ezzel két gólosra duzzasztva a hazai előnyt.

A második félidő elején 12 perc alatt három gólt is láthattak a nézők. Előbb a hazaiak nagy felfedezettje, Leonardo Ulloa szerezte meg évadbeli 11. gólját, majd az örökké fiatal argentin sztár, Esteban Cambiasso is betalált egy perccel a középkezdés után. Négy gólos hátrányban a QPR már teljesen esélytelen volt még a tisztes búcsúra is, de Charlie Austin gólja szépített valamit a helyzetükön, ám a mérkőzés végén a csereként beálló horvát Kramaric is bevette McCarthy kapuját, beállítva ezzel az 5-1-es végeredményt, és egy keserű emlékkel búcsúztatta a Premier League-től a fővárosi csapatot.

Manchester City – Southampton 2-0 (1-0)
Manchester, Etihad Stadium. Vezette: Chris Foy.
Man. City: Hart – Zabaleta, Demichelis, Mangala, Kolarov – Yaya Touré (Bony 66.), Fernandinho – Milner (Kompany 79.), Lampard (Navas 77.), David Silva – Agüero.
Soton: Davis – Clyne, Fonte, Alderweireld, Bertrand – Wanyama, Davis (Elia 76.) – Long, Djuricic (Ward-Prowse 59.), Mane – Pellé.
Gólszerzők: Lampard (31.), Agüero (88.)
Sárga lap: Demichelis (2.) ill. Long (25.)

A Manchester City egy hosszú győzelmi sorozat végén fogadta a Southampton csapatát, és komoly téttel a vendégek számára bírt a mérkőzés. A hazaiak ettől függetlenül szépen akarták befejezni a bajnokságot, és ezüstérmeshez méltó játékkal rukkoltak ki. Kiemelkedett a mezőnyből a búcsúzó Frank Lampard, akit a szívükbe zártak az Etihadban, és ezt góllal hálálta meg! A Premier League legeredményesebb középpályása góllal vett könnyes búcsút hazája bajnokságától. A Soton bármennyire is szeretett volna felnőni a hazaiakhoz, ez nem sikerült, és a félidőben maradt az 1-0.

Fordulás után is a kékek domináltak, de már jobban kinyíltak a vendégek, és erősebben nyomtak az egyenlítésért. Az előző fordulóban rekordgyorsaságú mesterhármast szerző Manéra nagyon figyeltek Kolarovék, nem hagytak teret sem a szenegálinak, sem az olasz Graziano Pellének. A végére teljesen kinyíltak a Koeman-fiúk, aminek egy Agüero gól lett a vége: egy szöglet után közelről bólintott az argentin a kapuba, és ezzel az is eldőlt, hogy 26 góllal, a manchesteri csatár lett a Premier League idei gólkirálya!

Newcastle United – West Ham United 2-0 (0-0)
Newcastle, St. James’s Park. Vezette: Martin Atkinson.
NU: Krul – Janmaat, Williamson, Coloccini, Dummet – Colback, Anita – Riviére, Sissoko, Gutierrez – Cissé.
WHU: Adrián – Jenkinson, Burke, Reid, Cresswell – Kouyate, Song – Downing, Nolan, Valencia – Cole.
Gólszerzők: Sissoko (54.), Gutierrez (85.)
Sárga lap: Sissoko (54.), Gutierrez (86.) ill. Amalfitano (80.)

A Newcastle talán sosem látott sorozatot szakított meg a PL utolsó, 38. fordulójában: március negyedik napja óta a „Szarkák” kilenc meccset veszítettek el, és egy döntetlent sikerült csak kiharcolniuk. Most megtört az átok, és ha nem is szép játékkal, de végül begyűjtötték a három pontot. A West Ham számára kevésbé volt fontos a mérkőzés, a csapat amilyen jól indult a bajnokság első felében, úgy esett vissza a teljesítményük a végére. A NU pedig lassan csúszott vissza, és a sorozatos vereségek hatására már közelített a veszélyeztetett csapatok felé. Talán néhány forduló, és már Colocciniék is készülhettek volna a Championshipre. Ez végül elmaradt, és az utolsó fordulóban Sissoko, és Gutierrez góljaival a NU átlépett a West Ham csapatán, és a 15. helyen fejezte be a bajnokságot, míg ellenfele a 12. pozíciót érte el.

http://www.dailymotion.com/video/x2rbbl0_chelsea-3-1-sunderland-all-goals-and-full-highlights-24-05-2015-premier-league_sport

http://www.dailymotion.com/video/x2rb6s7_manchester-city-2-0-southampton-all-goals-and-full-highlights-24-05-2015-premier-league_sport

Demmel László