Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szépen búcsúzott szurkolóitól a Milan

A Milan tragikus szezonja hazai közönség előtt legalább szépen ért véget, több fontos hiányzóval is magabiztosan verték a Torinót, aki immár 30 éve nem tudnak nyerni a San Siroban. 

Forrás: facebook.com

Forrás: facebook.com

Milan – Torino: 3-0
G: El Shaarawy (18., 65.), Pazzini (bün 57.)
Milan: Abbiati – Zaccardo, Alex (Mexes 46.), Paletta, Bocchetti – Poli (Mastalli 75.), De Jong, Van Ginkel – Honda, Pazzini, El Shaarawy (Zapata 68.)
Torino: Padelli – Darmian, Glik, Moretti – Bruno Peres, Vives (Benassi 54.), Gazzi (Basha 66.), El Kaddouri, Molinaro – Amauri, Martinez (Rosso 71.)
Kiállítva: Zaccardo (43.) ill. Molinaro (56.)

A Torino veszélyeztetett először El Kaddouri révén, de a Milan szerzett vezetést a 18. percben. El Shaarawy begyűjtötte Zaccardo labdáját, hagyta lepattanni, majd jobbal a rövidbe lőtt. A fiatal olasz kisvártatva majdnem megszerezte második gólját is, azonban ezúttal nem célzott elég pontosan. Az első félidőben túl sok érdemleges dolog nem történt, viszont a hajrában kicsit megmozdult az állóvíz, Molinaro lépett ki, Zaccardo pedig még a tizenhatoson kívül utolsó emberként lerántotta, ezért pedig a játékvezető lezavarta a pályáról. Érdemes megjegyezni, hogy a támadás során Amauri lesen tartózkodott, ezt Inzaghi szóvá is tette a bírónál, aki őt ezért felküldte a lelátóra.

A második félidőre Alex nem jött ki egy kisebb sérülés miatt, őt Mexes váltotta. Az 56. percben büntetőhöz jutott a Milan, miután Molinaro hátulról egyértelműen buktatta Van Ginkelt, a játékvezető őt is kiállította, így újra egyenlő létszámmal játszhattak a felek. A tizenegyest Pazzini értékesítette, aki ezzel 100. Serie A gólját szerezte. Nem sokkal később El Shaarawy bevitte a kegyelemdöfést, Van Ginkellel kényszerítőzött, a kirohanó kapus mellett pedig könnyedén elpasszolta a labdát. A 75. percben debütálhatott a Milan ificsapatának kapitánya, Alessandro Mastalli. Kis híján gólt is szerzett, pechjére ígéretes lövése végül kipattant szögletre.

A Torino ezzel kiszállt az EL-helyekért folytatott küzdelemből, számukra sem lesz tétje az utolsó fordulónak.

https://www.youtube.com/watch?v=3eGWPiZrfQY

Tereh Balázs