Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U20-as vb: Kiütéssel hangoltak a magyarok!

Túl van a Fidzsi-szigetek korosztályos nemzeti csapata elleni felkészülési meccsen az U20-as magyar labdarúgó-válogatott, s honfitársaink lehengerlő győzelemmel vették az akadályt a felkészülési összecsapáson!

meccs-e1432532987753

Fura és kellemetlen időjárási körülmények között kiütéssel győzelemmel hangolt a vb-nyitányra a magyar válogatott! (forrás: mlsz.hu)

Magyarország – Fidzsi-szigetek 7-0 (5-0)
Gólszerzők: Németh Márió (13′ – büntetőből, 39′), Zsótér (15′, 24′),  Kalmár (41′), Oláh (47′), Sallai (60′)

A magyar válogatott és a Fidzsi-szigetek nemzeti csapata által lejátszott felkészülési mérkőzést viszontagságos időjárási körülmények között rendezték meg, hideg szélben, ráadásul visszatérő jégesőben. A meccs helyszínének talaja sem volt éppen elfogadható állapotban, de a jól játszó magyarok ezek egyike sem tudott kifogni.

Az első félidőben az alábbi csapattal lépett pályára a magyar válogatott:
Székely György – Osváth Attila, Kecskés Ákos, Lenzsér Bence, Tamás Krisztián – Vida Máté, Berecz Zsombor – Kalmár Zsolt, Németh Márió, Zsótér Donát – Mervó Bence

A találkozó első gólja a 13. minutumban született meg, amikor tizenegyeshez jutott a magyar válogatott. A labda mögé Németh Márió állt, és nem hibázott, értékesítette a büntetőt (1-0). Csupán két percet kellett várni az újabb magyar gólra, amikor Zsótér egy labdaszerzést követően juttatta a játékszert Fidzsi kapujába.Majd Zsótér duplázásig jutott, hiszen a 24. percben szabadrúgásból volt eredményes a Puskás Akadémia labdarúgója (3-0). Majd Németh Márió is duplázni tudott, aki a 39. minutumban szerezte meg második gólját – lövése a védők lába között elhaladva talált utat a kapuba (4-0). A félidő hajrájában még sikerült gólt szereznie a magyar válogatottnak! Szép összjátékot követően a német másodosztályú RB Leipzig csapatában szereplő Kalmár Zsolt talált be 13 méterről a 41. minutumban, ezzel kialakítva az első félidő végeredményét (5-0).

A második félidőben módosult válogatottunk összeállítása:
Székely György – Talabér Attila, Kecskés Ákos, Lenzsér Bence, Forgács Dávid – Vida Máté (Nagy Dominik, a 62. percben), Berecz Zsombor (Nagy Ádám, a 62. percben) – Kalmár Zsolt (Korozmán Kevin, a 62. percben), Sallai Roland, Oláh László – Popov Patrik

A második játékrészben sem vettek vissza teljesen a mieink, aminek meglett az eredménye is! Ebben a nagy szél és a jégeső sem szegte kedvüket a magyaroknak, s már a 47. minutumban gólt ünnepelhettek válogatottunk tagjai! Ekkor a beadást követően Oláh László fejelt gólt (6-0). Majd a 60. percben káprázatos mozdulattal talált be a 18 esztendős Sallai Roland! Sallai a feje fölé érkező beadást követően akrobatikus mozdulattal lőtte a labdát 15 méterről a léc alá (7-0). Nyolcgólosra is nőhetett volna a magyarok előnye, ám a fradista Nagy Dominik által kiharcolt büntetőt a sértett kihagyta a 75. minutumban, ezt követően pedig már nem változott az eredmény.

Nagyszerű hangolódás volt ez a magyarok nyitómeccsére, és bizakodva várhatják a csapat tagjai és mi is a folytatást. A magyar válogatott sportigazgatója, Bernd Storck az alábbiakat mondta a mérkőzést követően:

“Nehéz körülmények között kellett játszanunk, de a játékosok végig jó mentalitással futballozva, sikeres felkészülési meccset vívtak. Természetesen ma nem az eredmény volt a legfontosabb, hiszen gyakorlatilag edzésnek tekintettem az összecsapást. Ennek ellenére örülök, hogy eredményesen zártuk a találkozót, a megszerzett hét gól önbizalmat, jó alapot ad a felkészülés utolsó napjaira. Vannak még javítanivaló területek a rajtig, játékgyorsaságban és helyzetkihasználásban is szeretnénk előrelépni a tétmérkőzésekre.”

Élesben június elsején kezdi meg a szereplést az új-zélandi vébén a magyar válogatott – a mieink ellenfele akkor Észak-Korea korosztályos nemzeti csapata lesz.

Nagy Dávid