Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ex-Real támadót igazolt a Porto!- hivatalos

Első ránézésre igen jó üzletet csinált a Porto FC labdarúgócsapata, mely ingyen szerezte meg Alberto Bueno játékjogát, avagy a Rayo Vallecano lejáró szerződésű gólfelelőse Portugáliában folytatja. 

alberto-bueno-1432584121847

A 27 esztendős csatár pályafutását a Real Madrid akadémiáján kezdte meg. Sokáig a második csapatban rúgta a bőrt, majd az első csapatban is bemutatkozhatott a 2008-2009-es szezonban, ám nem tudta megvetni a lábát, így Valladolidba került. Négy szezont húzott le a csapatnál, egy ízben pedig kölcsönjátékosként az angol Derby Countyt is erősítette, míg nem 2013 nyarán leigazolta a Rayo Vallecano.

A bizalmat az első pillanattól fogva megkapta, s élni is tudott vele, 11 bajnoki találattal, 5 gólpasszal és 1 kupagóllal fejezte be a szezont. Idén pedig még eredményesebb tudott lenni, 17 góllal végzett, ezzel pedig a La Liga 2014-2015-ös kiírásának hetedik legeredményesebb játékosa lett.

Szerződése lejárt, a Porto labdarúgócsapata pedig lecsapott a lehetőségre, avagy szabadon leigazolta Buenót. A felek hosszútávú öt évre szóló szerződést kötöttek, s kivásárlási árat is szabtak. Ez az összeg igen vaskos, 40 millió euró. A transfermarkt.de becslései szerint egyébként Buneo piaci ára jelenleg 6 millió euróra rúg.

A transzfer pedig természetesen felvet egy kérdést! Mi lesz Jackson Martínez sorsa? A kolumbiai támadó fél Európa kívánságlistáján rajta van, könnyen elképzelhető, hogy Alberto Bueno  a gólkirály örökébe léphet.

Őszi Ádám