Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Ligakupa: A Debrecen kettős győzelemmel a döntőben

Az első mérkőzésen 3—1-es, megnyugtató sikert szerzett a Loki az MTK ellen, ám a remek kezdés nem altatta el a pirosakat, hanem idegenben is magabiztosan győztek, és várhatják, hogy ki lesz az ellenfelük.

A félidő elején az MTK mozgatta a támadás szálait. A 6. percben Vogyicska Bálint veszélyeztetett, de 15-ről leadott lövését Verpecz István hárította. A folytatásban is inkább a hazai csapat dominált, de az újabb helyzetét már Tisza Tibor révén a vendégek alakították ki, de 37 méteres bombáját Hegedüs Lajos szögletre tolta. Ez a 20. percben történt és utána lényegében közel 20 percig nem is történt érdemi esemény a pályán, hiszen kiegyenlített harc folyt a pályán, de a kapuk nem forogtak veszélyben. A 37. percben azonban ismét a debreceniek kerültek vezetés közeli helyzetbe, ám Szécsi Márk veszélyes lövése is elhalt Hegedüs kezei között. Az utolsó percekben sem alakult ki több helyzet, így a viszonylag eseménytelen félidő végén az MTK örülhetett annak, hogy a Debrecen nem tudta kihasználni lehetőségeit, így még nyitott maradt a második félidő.

Az MTK sikeres pihent rá a folytatásra és a cserékkel is inkább a támadószekciót erősítette Garami József mester. Khaly Iyane Thiam 30 méterről próbálkozott, majd Vogyicska szöglete után Hajdú Ádám lövését blokkolták. A következő pillanatban már Bese Barnabás balos csavarása kerülte el a kaput. A 68. percben kijött a szorításból a Debrecen és Sós Bence egy-az egyben vihette kapura a labdát, de nyolc méteres lövését Hegedüs kitolta a bal alsóból. Pár perccel később Bese fejesénél rémülhettek meg a vendégek, de az újabb lehetőség is kihasználatlanul maradt. Az MTK-nak egyre fogyott az ideje, de nem volt meg az átütőerő a csapatban és nem jöttek úgy a jó megoldások, az egyéni villanások, amivel győztesen jöhettek volna ki. Sorsuk a 82. percben pecsételődött meg, amikor Kulcsár Tamás centerezése után Ludánszki Norbert átvette a labdát és hat méterről, bevetődve szerezte meg a vezetőgólt. A Debrecen taktikus játékra a pontot a végig agilisan játszó Kulcsár tette fel, amikor a 91. percben Szakály Péter cselezgetése után hozzápattant a labda és kilenc méterről a bal felsőbe vágta a labdát. Így a Loki magabiztos játékkal jutott a döntőbe és holnap ki is derül, hogy kivel kell megküzdenie a kupa elhódításáért.

Magyar Ligakupa

MTK Budapest—DVSC-TEVA 0—2 (0—0)
G: Ludánszki (82.), Kulcsár (90+1)

Továbbjutott a Debrecen, 5—1-es összesítéssel.

Acsádi Gergő