Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb négy csapat bukta el az NB I-es licencet, közeleg a 12 csapatos szűkítés?

Amit eddig csak sejteni lehetett, az mára már biztossá vált. A Magyar Labdarúgó-szövetség Fellebbviteli Licencadó Bizottsága a május 26-i ülésén jogerős döntéseket hozott a jövő évi klublicencekkel kapcsolatosan. A Kecskemét, a PMFC, a Nyíregyháza Spartacus és a Lombard Pápa sem indulhat jövőre az NB I-ben, míg az Újpest nemzetközi színtéren nem indulhat. Rajtuk kívül a Putnok NB II-es kérelmét is elutasították, így jövőre is maradnak a harmadik vonalban.

Így már biztos, hogy a Győri ETO FC mellett ezen csapatoknak sem kegyelmeztek, és az Elsőfokú Licencadó Bizottság döntése értelmében a fellebbezésüket elutasították. Igaz, az ETO már nem tiltakozott elkerülhetetlen sorsa ellen és ők bizakodnak abban, hogy legalább az NB III-ban el tudnak indulni, ám még ez sem kapott megerősítést.

A döntés a Pápát már nem lephette meg, hiszen ők a hétvégi forduló után már biztos, hogy a másodosztályban vitézkedhetnek a jövő évben, ám még úgy is alakulhat a sorsuk, hogy a harmadosztályba eshetnek vissza. Viszont erről még hivatalos közleményt nem adtak ki az érintettek.

Egy biztos az MLSZ holnap elnökségi egyeztetést tart és ott már döntést is hozhatnak arról, hogy az eddig csak ötletként belebegtetett 12 csapatos NB I-es mezőny már a 2015-16-os szezontól életbe is lépne. Az esély erre igen magas, hogy ez megvalósul, hiszen ezek a döntések is azt mutatják, hogy a vezetőségben a csapatok létszámának szűkítésében látják a jövőt. A következő idényre a licencet kapott csapatok listáját május 29-ig kötelesek megküldeni az Európai Labdarúgó-szövetség részére.

Acsádi Gergő