Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hertha: Ijesztő kilátások az új szezonra!

Hajszálhíján múlott, hogy az új idényt a Bundesliga 2-ben kelljen kezdenie a Hertha BSC-nek, ám a berlini alakulat végül megtarthatta elsőligás tagságát. Ez a túlélés nagy részt köszönhető a szezon közben kinevezett Dárdai Pálnak is.

www.herthabsc.de

www.herthabsc.de

Ugyan az idei bajnokság sem volt zökkenőmentes a Hertha számára, a Bundesliga 2015-16-os kiírása alakulhat még nehezebben is, a kék-fehér mezeseknek. A most véget ért évadban Dárdai tanítványai 35 pontot szerezve végeztek a 15. helyen, és csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően nem kell osztályozót játszaniuk.

A hírek szerint a berlini vezérek célkitűzése nem vár nagy javulást a magyar szakember csapatától, lévén a cél a 40 pont elérése 2016 tavaszára. Mindezt úgy, hogy a főszponzor DB (Deutsche Bahn – Német Vasút) lelépése után még kisebb lesz a klub költségvetése, tehát a magyar válogatott kapitánya aligha számolhat azzal, hogy túl nagy neveket igazolhatna csapatához.

Ha hinni lehet a részleteknek, akkor az idei 81 millió helyett ősztől 78 millió euróból gazdálkodhatnak a HBSC-nél. Nem túl jó kilátások finoman szólva sem, ám bízzunk benne, hogy Dárdai Pál bevállalja a feladatot, és ismét bizonyítja rátermettségét.

Balogh József