Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nagy a mozgás Manchesterben

Memphis Depay megszerzése óta egymást váltják a különböző pletykák a megszerzendő játékosokkal kapcsolatban – most megnéztük, kik érkezhetnek a nemzetközi sajtó szerint.

Kép: www.eurosport.com

Kép: www.eurosport.com

A mai nap egyik legkomolyabb híre MU szempontból, hogy a legnagyobb portugál sportnapilap a címlapján közölte: a Benfica középpályása Gaitan 30 millió euróért igazol Manchesterbe. Ezt a hírt hivatalosan még nem erősítették meg, de a lap tájékoztatása szerint a Maritimo elleni kupadöntő után a klub is be fogja jelenteni az átigazolást. Gaitan szerződtetése egyébként olyan szempontból nem alaptalan, hogy már évek óta téma az ő szerződtetése.

Dani Alves nevét is sűrűn emlegetik a vörös ördögökkel, de már valószínűleg maga a játékos sem tudja, hogy melyik klubhoz tart. Nem sikerült megegyeznie a Barcelonával – elmondása szerint nem az anyagiakon, hanem a tiszteletbeli kérdéseken múlik a dolog. Június 7-re ígérte a döntést a részéről, amely csakis a saját kezében van, ám a 32 éves védő nem 100% hogy Manchesterben köt ki. A Telegraph szerint a vörösök csak akkor csapnának le rá, amennyiben a fő célpontokat nem sikerülne megszerezni.

Ilyen lehet mondjuk Otamendi. A Valencia középhátvédje jó szezonon van túl, most pedig Manchesterbe tart. A Dailystar szerint vannak némi fennakadások a transzferdíjat illetően. Otamendit 2019-ig köti szerződés a Valenciához, akik 50 millió euróért válnának meg a játékostól – már ha az szeretne egyáltalán menni: a klub elnöke szerint az argentin középhátvéd nem közölte velük hogy elhagyná a klubot. Sajtóhírek szerint nagyjából 35 millió lehet majd a vételára Otamendinek, akit nagyon szeretne megszerezni a United.

Végül pedig essen szó a csatársorról is: Falcao nem marad a klubnál, van viszont új kiszemelt. A The Guardian szerint Karim Benzema a legújabb kiszemelt, akit az Arsenal is szeretne megszerezni. Falcao, Rooney, van Persie vagy Wilson nem tudták hozni a kellő mennyiségű gólt, így adja magát a francia csatár megszerzése: a 27 éves támadó szeretné megmutatni a képességeit, és pályafutása csúcsán erre lehet lehetősége Manchesterben.

Baranyai Balázs